Rengeteg bacon szalonna van itthon. Mit készítsek belőle?
Süsd meg + puha kenyér. Ennél jobbat úgysem tudsz.
A maradékba tekerj hústekercseket. Zöldséggel, fetával töltött tekercset, Vagy aszaltszilvásat.
sajtos baconos csirkemell
Hozzávalók:
» 2 db kicsontozott csirkemell
» Ételízesítő
» 4 db bacon szalonnacsík
» 20 dkg füstölt sajt
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés módja:
A húst szeletekre vágjuk, ételízesítővel befűszerezzük, kicsit állni hagyjuk.
Az edényt a szalonnával kibéleljük, majd a sajtot lereszeljük, és felváltva rétegezzük. Egy sor hús, sajt, megint hús, amíg kitart a hozzávalókból. Ez után lefedjük, és sütőben puhára pároljuk. Ha megpuhult, a tetejét megszórjuk a maradék sajttal és pirosra sütjük.
baconos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg darált bacon
5 dkg Rama margarin
15 dkg burgonya
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
cukor,
só
Elkészítés:
A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.
baconos zöldségnyárs :
Hozzávalók
2 személy részére
20 dkg apró gomba
2 kisebb cukkíni
2 kisebb fej hagyma
1 db paradicsom
16 szelet bacon
3 nagyobb krumpli
só
bors
olivaolaj
Leírás
A krumplikat meghámozom, ujjnyi karikákra vágom és sós vízben félig megfőzöm. Közben a gombák szárát levágom, megmosom, a hagymákat megpucolom és karikákra vágom, a cukkínit is megmosom és héjastul karikákra vágom, a paradicsomot felkarikázom. A zöldségeket felváltva tűzöm fel a nyársra, közéjük bacont hajtogatok. Sózom, borsozom, kevés olivaolajjal megperemezetem és 30 perc alatt készre sütöm.
Sajtos, baconos virsli
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Bécsi virslivel csoda finom!
Hozzávalók:
4személyre:160 g Trappista sajt,8 db virsli, pirospaprika, 8 szelet baconszalonna
Elkészítés:
A virsliket hosszában felvágjuk, úgy,hogy szétnyíljanak. A sajtot előbb szeletekre, majd hosszú csíkokra vágjuk.A sajtcsíkokat a virslikbe helyezzük, paprikával megszórjuk. A virsliket összehajtjuk, és a baconszalonnába göngyöljük.A sajtos-paprikás virsliket roston oldalanként legalább 5 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!