Rengeteg almám van itthon. Milyen finom, könnyed sütit készítsek belőle (esetleg linzeres)?
Almás pitét. Ha kerek sütőtálban készíted, a tésztából rácsot sodorsz a tetejére, rendkívül mutatós.
Mi kockásan is szeretjük, és másnaposan is fincsi :)
Szia!
Nekem van két kedven receptem. Mindkettőbe kell egy csomó alma, és a család oda van értük.
Olga almás
Hozzávalók
1,5 kg alma
8 tojás
18 dkg porcukor
3 kanál víz
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Krémhez: 20 dkg vaj
18 dkg porcukor
3 dl tej
1 csomag pudingpor
Mázhoz: 10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
1 citrom leve
Elkészítés
Egy tepsibe alufóliát terítünk, 1,5 kg almát ráreszelünk szorosan egymás mellé. 8 tojás sárgáját 18 dkg porcukorral, 3 kanál vízzel kiverjük. 20 dkg lisztet, fél csomag sütőport hozzáadunk, majd a 8 tojás keményre vert habját. A tésztát elfelezzük, a sárgát ráöntjük az almára, a másik felébe kakaót teszünk és ezt is ráöntjük, megsütjük (barna-sárga foltos tészta lesz).
Krém: 20 dkg vajat 18 dkg porcukorral kikeverünk. 3 dl tejjel 1 csomag pudingport felfőzünk, és ha kihűlt, összekeverjük a vajjal.
Máz: 10 dkg étcsokoládét, 5 dkg vajat, és 1 citrom levét felmelegítünk, majd a krém tetejére simítjuk.
1 adagból 1 nagy gáztepsi lesz
Kekszes-almás sütés nélkül
Hozzávalók:
• 1 kg alma,
• 8 dl+8-10 evőkanál víz,
• 20 dkg cukor,
• 3 csomag (12 dkg) főzni való vaníliás pudingpor,
• 50 dkg szögletes formájú háztartási keksz,
• 3-4 evőkanál kakaópor,
• 4 evőkanál porcukor,
• 5 dkg vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk, de elég szeletelni is, úgyis puhára fő. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis (kb. ½ gáz tepsi) tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet óvatosan, egyenletesen rákenjük. A tetejére szép sorban keksz kerül. A kakaóport a porcukorral meg 8-10 evőkanál vízzel kevergetve fölforraljuk, a tűzről levéve a vajat hozzáadjuk, majd ezt a mázat a süti tetejére kenjük. Jól behűtjük, ezalatt nemcsak összeérik, hanem össze is áll, így lehet majd szeletelni (meg kell próbálni az alsó sor keksz fölé helyezni a felső sort, és akkor szépen lehet majd szeletelni)
1.: Megfőzöd az almát, összekevered a gesztenyepürével és ezzel megkened a piskóta lapot és feltekered. Rakj a krémhez tejszínt, hogy még lágyabb legyen.
2.: Felkarikázod az almát, palacsinta tésztába panérozod és forró olajban kisütöd. Fahéjjal cukorral megszórod és/vagy vanília pudinggal tálalod.
3.: Máglyarakás: felkarikázott kifliket meglangyított tojásos-vaníliás tejben megáztatod, kinyomkodod és jénaiba teszel egy sort belőle. Erre reszelt almás-diós-cukros-fahéjjas réteget fektetsz, majd ismét jön a kiflis réteg, ezután megkened barack lekvárral, utána pedig felvert tojásfehérjét kensz rá. Addig sütöd, amíg aranybarna lesz a teteje.
4.: Almát reszelsz palacsintatésztába és kisütöd, mint a palacsintát.
5.: Palacsintákat sütsz és ezt rétegzed reszelt almás-baracklekvárral, a tetejét pedig csokival leöntöd.
Hirtelen ennyi jutott eszembe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!