Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek 2db padlizsánból...

Mit készítsek 2db padlizsánból, ami egyszerű és finom?

Figyelt kérdés

Amit a neten találtam nem tetszenek,annyi minden kell hozzá,és olyan fűszerek,amik azt sem tudom micsodák!(kezdő vagyok)

Mit ajánlanátok? Valami rakottas dologra gondoltam,de hogyan? Meg kell előtte sütni vagy,nem? Egyátalán milyen íze van?

Nem is tudom minek vettem meg...:(


2011. márc. 9. 12:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

töltött padlizsánt:

félbevágod őket, kivájod a belsejüket. és amit kivájtál megpiritod olajon hagymával, darálthússal, főtt rizzsel, zöldfűszerezed, sózod. majd az egészet összekevered egy kis paradicsomszósszal, vagy tejföllel (amelyik tetszik). visszatöltöd a félbevágott padlizsánokba és sütőben 180C-on puhára sütöd. mehet a tetejére sajt is, kennyérrel, vagy magában lehet enni

2011. márc. 9. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
83%
zöldfűszernek javaslok pl. majorannát. a kivájást pedig simán kanállal csinálhatod. azért a kiegészités, mert most olvasom, hogy kezdő vagy. ha a tejfölös variációt választod, akkor jöhet bele apritott fokhagyma is.
2011. márc. 9. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Még egy kérdésem lenne: a paradicsomszósz alatt mit értesz? Paradicsompüré is jó vagy inkább paradicsomlé?

2011. márc. 9. 13:00
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
paradicsompürére gondoltam, de nem kell bele sok. látni fogod szinén, hogy mikor elég.
2011. márc. 9. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
89%

rántva, tartárral is nagyon finom. meghámozva, ujjnyi vastagra szeletelve kicsit besózni és állni hagyni.

papírtörlővel leitatni a nedvességet, majd hagyományosan panírozni.

rizs és krumpli is illik hozzá.

de padlizsánkrém recept is van sok a neten.pirítóssal az is nagyon finom.

2011. márc. 9. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm a választ,és szintén lenne egy kérdésem,mégpedig az,hogy milyen íze van? Ez a rántott variáció a rántott cukkinire emlékeztet.Az íze is ahhoz hasonló?
2011. márc. 9. 13:22
 7/13 anonim ***** válasza:
91%

Padlizsánkrém! Nagyon szeretem.

Valóban finom rántva is, ill. grillezve (fűszeres-fokhagymás olajban áll előtte)


(Le kell sózni, és hagyni állni, hogy ne legyen keserű?

Tudom, hogy keserű lehet, de nekem sose lett még olyan)

2011. márc. 9. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
És például itt találsz sok receptet: [link]
2011. márc. 9. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
91%

Az én variációm vagy a rántott, vagy a következő: hámozás után kockára vágom. Vöröshagymát, zöldpaprikát dinsztelek, belerakom a kockára vágott padlizsánt, sóval, borssal, sülthús fűszerkeverékkel ízesítem, parányi vizet öntök alá és födő alatt puhára párolom. A vízzel vigyázz, mert a padlizsán is vizet ereszt, ezért a végén, ha leveszed a födőt, zsírjára kell sütni. Főtt rizst, vagy éppen kockára vágott sült krumplit csinálok mellé köretnek.

De van úgy, hogy miután zsírjára sült, ráütök 1-2 tojást és azzal sütöm össze.

2011. márc. 9. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom,hogy most először rántsd ki,nagyon egyszerű,és hasonlít az íze a gombáéhoz.
2011. márc. 9. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!