Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Peterhof kuktához miért van...

Peterhof kuktához miért van még egy gumi? Csak tartaléknak?

Figyelt kérdés
És egyáltalán: miért nincs normális leírás hozzá...?! Olyan dupla vagy semmi ez a kukta-téma, hogy félelmetes: vagy negyed idő alatt lesz kész a kaja, vagy belehalhatok, ha rosszul csinálom és felrobban nekem... Pfff...! És még csak egy normális leírás sincs hozzá... Miért van hozzá a plusz gumigyűrű? Az csak tartalék vajon? Félek használni, mert nem vagyok biztos benne... Tud valaki segíteni?

#gumi #kukta #Peterhof kukta
2015. okt. 3. 23:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Utána kellene olvass. A kukta mitől robbanna fel? Van rajta nyomásszabályozó szelep ami egy adott nyomás után nyílik. S egy biztosíték is ami a normál üzemi nyomás felett old de a robbanás előtt bőven. S íme: [link]
2015. okt. 4. 00:13
 2/2 A kérdező kommentje:

Mert pont ez az egyetlen veszélye a kuktának, és mert a leírása elég szegényes, és nem érzem száz százalékig biztonságban magam tőle, hogy ezer százalékig értenék mindent... Még abból sem, amit te írsz... Pontosan a nyomástól robbanhat fel, hiszen számomra pl. már az összeszerelés sem egyértelmű, nincs róla leírás, és hogy mikor kell fel- és mikor lecsavarni, nem értem. Szerintem minden kukta másféle, máshogy működik, még ha a lényege mindnek ugyanaz, hogy hermetikusan zárjon és a gőzzel főzzön. Szerintem még csak azt sem értem pontosan, amit te írtál... :) Ha egy eszköz veszélyes, márpedig ez az, ahogy az viszont a leírásában is ott áll feketén-fehéren, akkor nem értem, hogy miért nem szájbarágósabb a leírás...

Mi az a biztosíték? Mi az a normál üzemi nyomás? Pánik... :S (pláne, hogy külföldön élek és épp most hoztam M.o.ról, nem kevés súly és helyigénnyel, ugye, és kár lenne, ha csak azért nem használnám, mert félek tőle...). Olyan nem tudna segíteni esetleg, akinek pont ilyen van és részletesen-szájbarágósan elmesélni nekem a mit-hogyant? 8 literes, azt hiszem, elvileg (bár a dobozát M.o.n hagytam, mondván, minek az - hát ezért... :) De most már mindegy...)

2015. okt. 5. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!