Olyan sós apró-süti receptet keresek, amit ha pénteken délután elkészítek szombaton is finom lesz. (nem szárad ki, nem lesz olyan mint a gumi) Tudtok nekem receptet küldeni?
Tudok :) garantáltan ropogós még napok múlva is.
HV: 30 eka liszt, 25 deka margarin vagy 20 deka zsír, 10 deka reszelt sajt bele a tésztába, 6 evőkanál hidegvíz, 1 ek. 10 %-os ecet, egy jó teáskanál só, de ez ízlés szerinti. meg kell kóstolni, hogy elég-e.
A zsiradékod a liszttel elmorzsókáljuk, majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.
Fél órát pihentetjük, majd kb 1-1,5 centi vastag lapot nyújtunk belőle.
Derelyevágóval kb 1 centis csíkokra vágjuk, amiket kb 5-6 centisekre darabolunk.
felvert tojással lekenkük és megszórjuk reszeltsajttal, szezámmal, köménnyel ízlés szerint.
tepsibe helyezzük, nem túl közel egymáshoz, mert az ecettől megnőnek. Sütőpapír nem árt alá .
előmelegített sütőbe aranysárgára sütjük. hamar sül kb 15 perc.
ebből az adagból is van kb 3 tepsi, de érdemes dupla adagban készíteni, mert nagyon kapós.
Eddig még mindenkinek ízlett ez az ősrégi recept alapján készült sós rudacska.
Köszönöm :)
Közben én is nézelődök a neten, találtam egy olyat, hogy vajdasági sós, de nem tudom, hogy az puha e még másnap is.
Lehet hogy abból is csinálok egy kis adagot és kedves első válaszoló kipróbálom a te sós receptedet is.
En ezt ajanlom, mert szerintem masnap meg jobb, mint frissen.
25 dkg turo
25 dkg Rama
25 dkg liszt
1 tojas
So
Az alapanyagokbol tesztat gyursz, kinyujtod es szaggatod. Tepsibe rendezed, lekened tojassargaval es 180 fokon megsutod. A turo miatt nagyon jol atpuhul masnapra. A tetejet szorhatod sajttal, de anélkül is nagyon jo ize van. A sot ne felejtsd, utannasozva nem az igazi!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!