Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csoki olvasztás, hogyan? Azt...

Csoki olvasztás, hogyan? Azt olvastam egy kis olaj kell bele, illetve jó ha jénia tálban olvasztom?

Figyelt kérdés
2015. okt. 3. 12:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, mihez kell. Ha tésztába akarod keverni, akkor valamelyik másik összetevővel (tej, vaj) olvaszthatod együtt, és úgy kevered bele. Máznak, vagy mártogatni (gyümölccsel) olajjal vagy vajjal érdemes, lehetőleg víz felett. Egy edényben forralsz vizet (néhány ujjnyit, ne lógjon bele a másik edény), és beleillesztesz eggyel kisebb lábost, ebben olvaszthatod a gőz fölött. Van csokifondue-készítő kerámiaszett is, abba nem szoktam semmit rakni, csak a csokit.

Jénaiban biztosan lehet, azt mikróba tenném, de így még nem próbáltam.:-)

2015. okt. 3. 12:54
 2/2 anonim ***** válasza:
Lehet olvasztani mikróban, szerintem sokkal egyszerűbb. Viszont figyelni kell hogy ne rakd be túl hosszú időre. Én úgy szoktam hogy felkockázom a csokit, mikrózom fél percet, utána legalább annyit várok hogy eloszoljon a hő, és csak utána folytatom (ha kell). Amikor már úgy néz ki mintha a fele elolvadt volna, akkor általában már össze lehet keverni mert már puha. Ha túlságosan forróra csinálod nem lesz fényes amikor visszahűl, ezért kell amúgy gőz fölött csinálni a tűzhelyen. Vajat vagy olajat részben ugyanezért szoktak bele tenni (hogy fényes legyen), de ha jól csinálod, fölösleges. A másik ok hogy ha sima étcsokit teszel a süti tetejére, az kemény és nem lehet vágni mert törik. Erre vagy a tortabevonó a megoldás, vagy hogy minimális olajat vagy vajat teszel hozzá (fél kanál egy táblához kb).
2015. okt. 3. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!