Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készül a kockasajt?

Hogyan készül a kockasajt?

Figyelt kérdés
Ellehet otthon készíteni?
2010. márc. 14. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem, de ha egyszer eljutsz egy tejipari sajtüzembe, garantáltan nem eszel többé kockasajtot!
2010. márc. 14. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Otthon nem tudod elkésziteni, mert a sajtot elöször melegitik, közben belekevernek egy rakás vegyszert (lágyitóanyagok, stabilizátor stb), és igy átalakul ömlesztett sajttá.
2010. márc. 14. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az eljárás lényege a melegítés (olvasztás) és az ömlesztősó. Én jártam sajtüzemben, és nem ijesztett el az ömlesztett sajt fogyasztástól.

Elvileg otthon is tudnál csinálni hasonlót, de ömlesztősót nem kapsz a teszkóban.

2010. márc. 14. 21:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

"belekevernek egy rakás vegyszert (lágyitóanyagok, stabilizátor stb),"


Ha nem kevernek hozzá semmit akkor nem lesz kockasajt!Honnan tudod hogy mi a lágyító meg a stabilizátor? Sehonnan!Tudod hogy a stabilizátor citromsav pld? És hogy annál biobb emberbarátabb anyag nincs? Tudod mi a citrátkör?

2010. márc. 14. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor mindenképp le kell mennem a boltba :D
2010. márc. 15. 10:23
 6/6 anonim ***** válasza:

A citromsav ugyan eredetielg egy természetes vegyület, de ennek ellenére nem igazán jó, ha nagy mennyiségben fogyasztja valaki. Ezzel a logikával - mármint hogy bió és emberbarát - azt is lehetne állitani, hogyha valaki sósavat iszik, az egészséges, mert az a gyomorban is elöfordul. Ez ugyan igaz, de nem mindegy a töménysége meg a mennyisége.


A citromsav egyébként sem bio, mert nem a citromból vonják, hanem mesterségesen állitják elö vegyi üzemekben - és akkor már se nem bio, se nem természetes, söt még emberbarátnak sem lehet nevezni. Mellékesen az egyik legerösebb sav, nem véletlenül használják vizköoldónak.


A kockasajtot meg éppen az egyéb sajtok hulladékaiból állitják elö, és ha az átlag ember tisztában lenne vele, hogy miket adagolnak hozzá, és hogy készitik, akkor fel lenne háborodva, hogy hogyan lehetett engedélyezni emberi fogyasztásra.

2010. márc. 15. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!