Hogyan készül a kockasajt?
Az eljárás lényege a melegítés (olvasztás) és az ömlesztősó. Én jártam sajtüzemben, és nem ijesztett el az ömlesztett sajt fogyasztástól.
Elvileg otthon is tudnál csinálni hasonlót, de ömlesztősót nem kapsz a teszkóban.
"belekevernek egy rakás vegyszert (lágyitóanyagok, stabilizátor stb),"
Ha nem kevernek hozzá semmit akkor nem lesz kockasajt!Honnan tudod hogy mi a lágyító meg a stabilizátor? Sehonnan!Tudod hogy a stabilizátor citromsav pld? És hogy annál biobb emberbarátabb anyag nincs? Tudod mi a citrátkör?
A citromsav ugyan eredetielg egy természetes vegyület, de ennek ellenére nem igazán jó, ha nagy mennyiségben fogyasztja valaki. Ezzel a logikával - mármint hogy bió és emberbarát - azt is lehetne állitani, hogyha valaki sósavat iszik, az egészséges, mert az a gyomorban is elöfordul. Ez ugyan igaz, de nem mindegy a töménysége meg a mennyisége.
A citromsav egyébként sem bio, mert nem a citromból vonják, hanem mesterségesen állitják elö vegyi üzemekben - és akkor már se nem bio, se nem természetes, söt még emberbarátnak sem lehet nevezni. Mellékesen az egyik legerösebb sav, nem véletlenül használják vizköoldónak.
A kockasajtot meg éppen az egyéb sajtok hulladékaiból állitják elö, és ha az átlag ember tisztában lenne vele, hogy miket adagolnak hozzá, és hogy készitik, akkor fel lenne háborodva, hogy hogyan lehetett engedélyezni emberi fogyasztásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!