A disznóvágáskor hogy kell a sült vért elkészíteni?
A vért egy edénybe összegyűjti, ügyelvén rá, hogy semminemű szennyeződés abba ne essék.
Hagyjuk azt a vért jól megalvadni, majd idő múltán késsel a lábasban kockázzuk fel.
Melegítsünk kacsazsírt, dinszeljünk benne nem nagyon apróra vágott hagymát. Erre öntsük az alvadt vért. Kevergessük, majd fúszerezzük ízlés szerint. Ne hagyjuk nagyon sokáig a tűzön, mert szárazzá lesz, és úgy nem élvezetes.
Fogyasszuk jóízűen, fehérkenyérrel.
Az alvadt vért felszeleteljük óvatosan, hogy az edény falától minél később szakadjon el, mert utána már nehéz szeletelni.Megfőzzük , közben sok hagymát megdinsztelünk zsírban ,vagy olajban.Borsozzuk, ,tehetünk bele piros fűszer paprikát is.Ha a hagyma megdinsztelődött, beletesszük a főtt vért, ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Sok hagymával ,borsosan jó.
Utolsónak.
Inkább a vért, mint a parizelt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!