Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A disznóvágáskor hogy kell a...

A disznóvágáskor hogy kell a sült vért elkészíteni?

Figyelt kérdés
2008. szept. 8. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A vért egy edénybe összegyűjti, ügyelvén rá, hogy semminemű szennyeződés abba ne essék.


Hagyjuk azt a vért jól megalvadni, majd idő múltán késsel a lábasban kockázzuk fel.


Melegítsünk kacsazsírt, dinszeljünk benne nem nagyon apróra vágott hagymát. Erre öntsük az alvadt vért. Kevergessük, majd fúszerezzük ízlés szerint. Ne hagyjuk nagyon sokáig a tűzön, mert szárazzá lesz, és úgy nem élvezetes.


Fogyasszuk jóízűen, fehérkenyérrel.


[link]

2008. szept. 8. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Régen anyu csinált sült vért, és ha jól emlékszem, csak annyi az egész, hogy összedarabolod a hagymát, és egy kis zsíron v. olajon megdinszteled, majd ráöntöd a vért, sózod, és készre sütöd. Úgy csinálod, mintha rántottát csinálnál.
2008. szept. 8. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Felénk a hurkához megabálják a vért, abból veszünk ki, s rengeteg dindsztelt hagymával, sóval, borssal összemelegítjük. (Ha megcsinálod és eszel belőle, meg ne ijedj, ha fekete lesz a székleted.)
2008. szept. 8. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim válasza:
100%

Az alvadt vért felszeleteljük óvatosan, hogy az edény falától minél később szakadjon el, mert utána már nehéz szeletelni.Megfőzzük , közben sok hagymát megdinsztelünk zsírban ,vagy olajban.Borsozzuk, ,tehetünk bele piros fűszer paprikát is.Ha a hagyma megdinsztelődött, beletesszük a főtt vért, ízlés szerint sózzuk borsozzuk.

Sok hagymával ,borsosan jó.

2008. szept. 9. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
18%
van gusztusod megenni a vért? :S
2008. szept. 10. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
100%

Utolsónak.

Inkább a vért, mint a parizelt :)

2011. nov. 11. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!