Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az Eszterházy tortába milyen...

Az Eszterházy tortába milyen ízesítésű krémet szoktak tenni?

Figyelt kérdés
Olvastam már a neten vaníliásat,rumosat,de még mandulásat is.Melyik az igazi?
2015. aug. 24. 13:50
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Konyak/vanília. Nem együtt, hanem amelyik tetszik.
2015. aug. 24. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A cukrászati irányelvek szerint [link] [link]


10. oldal

1.2.2.2.Eszterházy krémhez

 Tej*

 Tojássárgája

 Cukor

 Vaníliarúd vagy vaníliás cukor

 Vaj*

 Dió*

 Szeszesital (rum vagy narancs ízesítésű likőr)


Eszterházy krém készítése

A tejet a felhasított vanília rúddal vagy a vaníliás cukorral felforralják. A tojássárgáját a

cukorral kikeverik, hozzáöntik a forró vaníliás tejet és 85o C-ra hevítik. Ekkor hozzáadják az

őrölt diót, a fűtést megszüntetik Így kapják a „vaníliás-diós alapot”. A vaníliás-diós alapot

szobahőmérsékletűre hűtik, és ekkor adják hozzá a szeszesital. A szobahőmérsékletű vajat

kihabosítják, és ehhez keverés közben apránként hozzáöntik a szobahőmérsékletűre hűlt

vaníliás alapot.



Személy szerint még sose ettem olyan verziót amiben érezni lehetett volna az alkoholt, a narancslikőrt meg kimondottan furcsállom. De a diós-vajas krém az stimmel.

2015. aug. 24. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget.Én is vaníliásra tippeltem,de azt nem tudtam,hogy dió is van benne.
2015. aug. 24. 14:12

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!