Az Eszterházy tortába milyen ízesítésű krémet szoktak tenni?
A cukrászati irányelvek szerint [link] [link]
10. oldal
1.2.2.2.Eszterházy krémhez
Tej*
Tojássárgája
Cukor
Vaníliarúd vagy vaníliás cukor
Vaj*
Dió*
Szeszesital (rum vagy narancs ízesítésű likőr)
Eszterházy krém készítése
A tejet a felhasított vanília rúddal vagy a vaníliás cukorral felforralják. A tojássárgáját a
cukorral kikeverik, hozzáöntik a forró vaníliás tejet és 85o C-ra hevítik. Ekkor hozzáadják az
őrölt diót, a fűtést megszüntetik Így kapják a „vaníliás-diós alapot”. A vaníliás-diós alapot
szobahőmérsékletűre hűtik, és ekkor adják hozzá a szeszesital. A szobahőmérsékletű vajat
kihabosítják, és ehhez keverés közben apránként hozzáöntik a szobahőmérsékletűre hűlt
vaníliás alapot.
Személy szerint még sose ettem olyan verziót amiben érezni lehetett volna az alkoholt, a narancslikőrt meg kimondottan furcsállom. De a diós-vajas krém az stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!