Tudnátok nekem írni már otthon kipróbált oroszkrém és eszterházy torta receptet?
az én kedvencem az oroszkrém torta, eszerint csinálom:
Oroszkrém torta 26 cm-es tortaformához
5 tojásos piskótát sütünk. Ha megsült, kihűtjük, ketté vágjuk.
2 marék mazsolát fél dl vízzel és rumaromával felfőzünk, benne hagyjuk kihűlni.
1 db narancs héját krumplihámozóval meghámozunk, vékony csíkokra vágjuk, annyi vízzel feltesszük főni, ami ellepi. 1-2 percig főzzük, leszűrjük, megint kevés vizet teszünk rá. Ezt 3x ismételjük. Utoljára leszűrjük, visszamegy a lábasba, annyi cukrot teszünk rá, amennyi ellepi, ezt a szirupot addig főzzük, amíg a cukor felolvad. A narancscsíkokat kihalásszuk egy sütőpapírra, hagyjuk kihűlni.
Krém: 4 dl tejből 3 ek cukorral 1 cs vaníliás pudingporból pudingot főzünk, kihűtjük.
1 dl vízben felforralunk 1 ek zselatint, kihűtjük kézmelegre.
5 dl Hulalát kemény habbá verünk, a végén belecsorgatjuk a zselatint. A tejszínhabot 2 felé vesszük, az egyik felébe beletesszük a botmixerezett pudingot, és szintén a botmixerrel homogénné keverjük. A tortát betöltjük a krém felével, beleszórjuk a mazsolát és a kandírozott narancsot, csak annyit hagyjunk belőlük, amennyi a díszítéshez kell. Mehet rám a maradék krém, majd a tortalap teteje, az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal, habrózsákkal, mazsolával, narancshéjjal díszítjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!