Szeretnék lekvárt főzni. De nem szeretnék dunsztolni, inkább hagynám a lábasban. Úgyis 1-2 hónapon belül elfogy. Szabad így?
A készre főzött lekvárt, üvegbe rakjuk még forrón, és csak annyi a munka vele, hogy először nem a spájzba rakod a polcra, hanem vastag pokrócokkal megágyazol neki, erre rakod az üvegeket, és másik pokróccal körbetakarod. Csak annyi ideig legyenek ott, így, amíg az üvegben a lekvár teljesen meghűl!
Ezt nevezzük száraz dunsztnak! A lekvárnak egyéb dunszt nem kell!!! Úgy gondolom nem jelent annyival plusz munkát, ennyit megér!
Lekvárba nem kell tartósítószer.
Kérdező, fagyaszd inkább le a gyümit, és ha megkívánod főzz annyit ami pár nap alatt elfogy.
Nem a plusz munka miatt, hanem a szükségtelensége miatt nem szeretném üvegekbe rakni.
Azt hiszem a fagyasztós verzió lesz.
Amúgy nem szeretnék vegyszereket önként megenni, semmiképp sem akarok ilyesmit bele tenni. Elvileg a cukor tartósít és a befőzés.(szilva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!