Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzhetnék 4tagú családomna...

Mit főzhetnék 4tagú családomnak 1200ftból?

Figyelt kérdés
Sajna kicsit csóróság van, és hát nem bizti hogy holnap lesz már fizetés, tehát kéne valami ötlet.
2010. márc. 8. 09:52
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Turos teszta szalonnaval? Nagyon finom es laktat. Az en kedvencem ugy sutve, hogy sajat tesztat gyurok, fozom, majd osszekeverem a tesztat a sos turoval es vajon serpenyoben megsutom, de ugy is nagyon finom, hogy kesz kockatesztat fozok meg, egy tepsiben osszekeverem a turoval es sutoben sutom. A vegen piritott szalonnaval+a zsirjaval es tejfollel lehet enni, isteni es nagyon jol laksz tole!

Levesnek pedig jo lehet pl a frankfurti leves valami olcsobb virslibol.

2010. márc. 8. 14:11
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok, nem csak te agy ilyen helyzetben, nyugi.

Én szoktam rántott párizsit is csinálni, rizzsel, az üveges lecsót írta valaki, az is nagyon jó, Tescoban veszek alapporokat, sokféle van, és finomak, gyorsan elkészülnek.

Cba-ban most volt akciós a pipifasírt, nézd meg, ha van a környéketeken, 300 Ft volt, fél kiló, és simán megehető.

Ma borzas szeletet csinálok, nagyon könnyű, és laktató, karajt veszel kb fél kilót, nagyon vékonyra szeleteled, kiklopfolod, krumplit nyersen lereszeled, kicsi só, bors, esetleg vegeta, pici liszt. Ebbe kell beleforgatni, az előzőleg lisztbe forgatott husit, és kisütni. Jó sok lesz, nagyon laktató, és úgymond különlegesség, hús is van benne, mégsem drága. A krumpli kb fél ujjnyi a husin.

2010. márc. 8. 14:18
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Szia! a gomba sem megfizethetetlen, egy kilóból jó sok gombapörkölt lehet,fél kg tésztával, vagy rizzsel.

gomba vadasan is kijön ennyi pénzből.az olyan, hogy 1-2 fej hagymát megdinsztelsz,radobod a felszeletelt gombát

és puhára párolod egy-két babérlevél társaságában.két-három sárgarépát is hozzáteszel kis hasábokra vágva.ha van citromod, egy fél db-ot karikázz bele.ha minden puha,megszórod liszttel, felöntöd vízzel, hogy sűrű mártásszerű legyen a szaftja.pici cukor, citromlé vagy ecet bele, hogy pikáns legyen. a babérlevelet és a főtt citromot tálalaás előtt ki kell dobni.ha van tejfölöd, azzal is gazdagíthatod. ehhez is kiváló a kifőtt tészta,

de pírított kenyérkockákból "zsemle"gombócot is csinálhatsz mellé. ha még tovább turbózod, pár szem krumpliból krokettet is csinálhaszt, ezzel már egyenesen

mennyei eledel.

üdv.

2010. márc. 8. 14:39
 14/21 anonim válasza:
100%

Szia!Tegyél sütőbe néhány krumplit héjastul,süsd meg.Ha kész van,húzd le a hájét,szeleteld fel.Tarja v. sonkaszeletekkel,kis reszelt sajttal,olvasztott vajjal lecsurgatva isteni finom.

Ennyi ötletből biztosan kihozol valamit.

2010. márc. 8. 14:53
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Burgonya vagy zöldbabfőzelék sztem simán!Mirelit zödlbabot nézzél az auchanba,talán pont kifogod hogy akciós az 1 kg-s!
2010. márc. 8. 16:57
 16/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek,majd holnap reggel átgondolom ezek közül mit is kéne...Majdcsak szerdán már lesz egy kis pénz...
2010. márc. 8. 19:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Paprikás krumpli, káposztás tészta, pogácsa, zöldség leves, paradicsomos káposzta, köményes leves, tejbegríz, palacsinta, lencse-bab- sárgabórsó főzelék, vagy ezzekből vega fasirt (megfőzöd, tojással liszel összetöröd és olajban kisütöd), spenot krumplival, krumplis tészta.
2010. márc. 8. 20:19
 18/21 A kérdező kommentje:
Tojásleves és fánk lett a menü! :) Liszt, olaj, lekvár volt itthon, csak tej élesztő tojás kellet! Holnap már tuti valami rántott szelet lessz, nem garasoskodok!
2010. márc. 9. 12:08
 19/21 anonim ***** válasza:

Pont most vagyok olyan csóró helyzetben, hogy ilyeneken gondolkodok :D Tojás ugyan drága de laktató és sokmindenhez jó!

Akkor...

Nálunk palacsinta szokott lenni pl hétvégén.

Általában év elején januárba van a legtöbb számla elmaradás. Utána februárban szintén nehéz időszak, szóval leírom, mi miket szoktunk enni :)

- mirelitbe ilyenkor van: zöldborsó vagy kukorica, máj, spenót.

-> borsófőzelék, olajban kisütött máj, spenót. Bármelyik isteni egy ebédhez, mi szeretjük! (nem mindet egyszerre nyilván)

Májat elég olcsónak találom, és mégiscsak hús és laktat. Zöldborsó? Ahh, főzelék, rizibizi, leves! Spenót mondjuk családi kedvenc, én krumplit sütök/főzök mellé.

Palacsinta hétvégére. Mindenki szereti és elég laktató.

Tésztafélék. Túró, tejföl nem a legolcsóbb, de azért 1200 Ft-ból kitelik négy főre való adag, ha túróscsuszáról beszélünk. Mondjuk én második gyerekkorom élem, én kakaóporral/lekvárral is szeretem, mondjuk csak a házitésztát.

Tészta mellé gomba, zöldségek, ez is egy viszonylag olcsó megoldás.

2010. márc. 9. 16:26
 20/21 anonim válasza:

Valszeg már késő, de ismerős a helyzet.

Pásztortarhonya? Sparban kaphatsz SBudget kolbászt, erre jó, és olcsó is.

van egy nagyon jó levesem is.

Megpirítasz hagymát olajon, rá pirospaprika, só, bors, esetleg pici delikát, és víz. Betétnek pedig sárga és fehérrépa, esetleg krumpli. Jó kis hamisgulyás- szerűség, csak el kell találni a főszerezést:)

2010. márc. 10. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!