Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudom megízesíteni úgy...

Hogyan tudom megízesíteni úgy a Herbária teáit, hogy a családomnak ne legyen hányingere, ha neán megkóstolja?

Figyelt kérdés
Mostanában sok teát főzök. Citromfű, kamilla, csipkebogyó, kakukkfű... stb... De miután elkészítem őket, mindnek olyan íze van, hogy a családom tagjai az első korty után illedelmesen besurrannak a fűrdőszobába, és kiöntik csészéjük tartalmát. Az íze nekem sem ízlik, de kibírom. Tudtok valami módszert, hogy finomabb legyen?
2009. okt. 17. 18:00
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is igy vagyok ezzel , csak annyi a kölönbség hogy én szeretem az izét és mindig fujjognak h hogy birom meginni :D szerintem ne főzz nekik csak magadnak és nem fogják kiönteni :D
2009. okt. 17. 18:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Hm, szerintem mézzel :) Bár nem tudom, hogy gyógynövényteát mivel lehet, én mindig magában iszom (citromfű tea), és sztem jó az íze...
2009. okt. 17. 18:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi ugyan nem boltit iszunk, hanem apukám csinált gyógynövényeket mindig, megszárította, abból lett tea, mi azt isszuk. Mi cukorral ízesítjük.
2009. okt. 17. 18:34
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyógynövény főzetet (teát) nem iszunk ok nélkül!

Ha nincs senki megfázva, minek csinálsz nekik kakukkfű teát?

Vegyél inkább rendes teákat, vagy gyümölcsteát és azt itasd a családoddal!

Majd ha betegek lesznek, akkor igyanak gyógyteát, ne amikor egészségesek.

Gondolom gyógyszert sem adsz nekik minden nap...

2009. okt. 17. 19:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Előző előtti vagyok. Bocsi, utolsó, igazad van, hogy nem minden gyógyteát iszunk ok nélkül, de például a citromfű és a borsmenta kiváló kiegészítője lehet egy bundáskenyér vacsorának például. De kakukkfüvet például csak megfázáskor szoktunk inni mi is. Vagy cickafarkat felfázásra vagy görcsökre, de csak úgy nem.
2009. okt. 17. 19:47
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A citromfű, meg a csipkebogyó, hársfa, bodza nem feltétlenül betegségre valók, nyugodtan ihatók bármely nap.

Szerintem is igya mindenki azt, amit szeret, én sem szoktam semmit beletenni az ilyen teákba, a saját ízüket szeretem, de a családból csak a hozzám hasonlókat itatom így. Egyébként pedig leginkább csak a mézet ajánlják, de szerintem édesen már nem ilyen finomak.

2009. okt. 17. 19:50
 7/12 anonim ***** válasza:
81%
A boltban vett gyümölcsteák meg egyéb izesitett teák egyáltalán nem tesznek jót, mivel teli vannak izesitökkel meg szinezékekkel. Akkor már sokkal jobb a gyógyteákat inni (pár kivételtöl eltekintve) - ha nem töményen készülnek, akkor ihatók nyugodtan és sokkal jobbat tesznek, mint a különféle vegyszeres teák.
2009. okt. 17. 20:33
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Ne nagyon cukrozd, próbáljátok élvezni a saját ízét. Mintha erdőn -mezőn-réten járnátok. Esetleg fél kiskanálnyi(mokkás) mézzel. A gyógynövény teák túlízesítve mind ihatatlanok.

Ha nem élvezetből, hanem gyógyászati célból isszátok, akkor ne ízesítsd semmivel, hanme magyarázd el, hoyg ez jó, hasznos. A gyógyszert se élvezetből isszuk.

Jó, ha azt tanulják, hogy a gyógyulásért estelg keserű vagy furcsa dolgot is meg kell inni.

Ha e teák élvezetére akarod őket szoktatni, akkor egyesével!

Először csipke teát hibiszkusszal. Ez egy kis cukrot és citromlevet is kibír. Így lehet kapni, keverékben.

Ha ezt már megszerették, egy-két hónap múlva, megpróbálhatod a hársfavirágot, az szép színű.

Újabb 6-8 hét múlva jöhet mentatea, szigorúan evés után. Mint a kávé. Cukorral ez is émelyítő, inkább magában!

Kamilla teát lógass egy kancsónyi orosz teába, vagy gyümölcsteába egy filtert, s ez csak ízesít. Majd lassan tudatlanul megszokják.

A kamilla tea cukorral szintén nagyon émelyítő. Sokan szeretik, nagyon enyhén ízesítve, vagy esetleg iciri-piciri kanálhegynyi mézzel. A citromot nemigen viseli el, kezdőknél.

A kakukkfű nem hiszem hogy élvezetre jó, d e köhögésre igen. El kell magyarázni,, hogy nem az íz számít, hanem a hatás, és ez nem méreg, mint a gyógyszer, ami ha kisadagban is mégis méreg.

A bodzateát sokan szeretik, azt is próbáld mézzel.

Esetleg ezt megpróbálhatod kevés citrommal, cukorral, lassan rakd bele és kóstolgasd4

Ezeknek a teáknak nincs olyan csersav tartalma, mint a fekete teának, ezért nem is viseli el az erős cukrozást, mert émelyítő lesz. Nagyon óvatosan kell ízesíteni. Inkább legyen fűíze, és ráérzünk, mint hányinger-keltően émelyítő.

A csipke jó almával, vagy vegyes gyümölcs-tea részeként is. Esetleg citrommal, így szép színt kap.

A család felnőtt férfitagjait ne nagyon kínáld, míg a többiek rá nem szoktak. A férfiak nagyon konzervatívok, csak elvennék a gyerekek kedvét! De kérd meg négyszemközt , hogy ne fintorogjon!

Ő csak akkor jöhet sorra, ha ti szeretitek már, s akkor majd magától kér.

Ha sok ízesített ételt, cukorkát édes kekszet, színes ételízesitős joghurtot, édesítőszert, rágót, festett üdítőt fogyaszt a család, akkor nem fog ízleni. Kicsit pihentetni kell az ízlelőbimbókat. Aztán amaz nem fog kelleni.

A bodzát szerettesd meg előbb bodzaszörp, bodzaüdítő formájában, s aztán előrukkolhatsz a teával!

Lassan fokozatosan, mint a csecsemőknél! Süss ánizsos sütit, fahéjas almát, gyömbérs mézest, s áradozz! Menjetek el együtt teaházba, próbáljatok ki egzotikus ízeket, hogy ráharapjanak a dologra.

[link]

2009. okt. 17. 21:39
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha beteg, főzz neki hagymahéj teát. S választhat. Vag yaz vagy a kamilla! Egyből szeretni fogja!

A kakukkfüvet nem szabad hosszabb ideig folyamatosan használni, de terheseknek, pajzsmirigyeseknek meg egyáltalán!

A rozmaringot csak úgy ne nagyon iszogasd, mert emeli a vérnyomást és fejfájást okozhat ha túladagolod.MÉg az ételben is ha sokat használsz. Csak súlyos köhögés esetén!

Csipke, menta, bodza, hárs, kamilla, citromfű mehet, de inkább váltogatva. Vedd figyelembe a citromfű nyugtató a csipke élénkítő hatását! Vagyis, kamilla, citromfű este, csipke reggel, menta délben. Hárs, bodza mehet.

De a bodza izzaszt, erre is gondolni kell!

2009. okt. 17. 21:46
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi a célod ezzel?

Miért akarod rászoktatni?

én nagyon szeretem a rooiboss (vörös)teát, amelyik ízesítve van gyömbérrel, fahéjjal, az talán ízlene neked is.

Csak parányi mézzel, cukor, citrom nem jó!

Sokan szeretik a szárított gyümölcsök teáját, pl almatea Tunéziából.

Mi legjobban a csapvizet szertejük, italként. Teát csak élvezetből vagy gyógyszerként fogyasztunk.

2009. okt. 17. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!