Hogyan tudom megízesíteni úgy a Herbária teáit, hogy a családomnak ne legyen hányingere, ha neán megkóstolja?
Gyógynövény főzetet (teát) nem iszunk ok nélkül!
Ha nincs senki megfázva, minek csinálsz nekik kakukkfű teát?
Vegyél inkább rendes teákat, vagy gyümölcsteát és azt itasd a családoddal!
Majd ha betegek lesznek, akkor igyanak gyógyteát, ne amikor egészségesek.
Gondolom gyógyszert sem adsz nekik minden nap...
A citromfű, meg a csipkebogyó, hársfa, bodza nem feltétlenül betegségre valók, nyugodtan ihatók bármely nap.
Szerintem is igya mindenki azt, amit szeret, én sem szoktam semmit beletenni az ilyen teákba, a saját ízüket szeretem, de a családból csak a hozzám hasonlókat itatom így. Egyébként pedig leginkább csak a mézet ajánlják, de szerintem édesen már nem ilyen finomak.
Ne nagyon cukrozd, próbáljátok élvezni a saját ízét. Mintha erdőn -mezőn-réten járnátok. Esetleg fél kiskanálnyi(mokkás) mézzel. A gyógynövény teák túlízesítve mind ihatatlanok.
Ha nem élvezetből, hanem gyógyászati célból isszátok, akkor ne ízesítsd semmivel, hanme magyarázd el, hoyg ez jó, hasznos. A gyógyszert se élvezetből isszuk.
Jó, ha azt tanulják, hogy a gyógyulásért estelg keserű vagy furcsa dolgot is meg kell inni.
Ha e teák élvezetére akarod őket szoktatni, akkor egyesével!
Először csipke teát hibiszkusszal. Ez egy kis cukrot és citromlevet is kibír. Így lehet kapni, keverékben.
Ha ezt már megszerették, egy-két hónap múlva, megpróbálhatod a hársfavirágot, az szép színű.
Újabb 6-8 hét múlva jöhet mentatea, szigorúan evés után. Mint a kávé. Cukorral ez is émelyítő, inkább magában!
Kamilla teát lógass egy kancsónyi orosz teába, vagy gyümölcsteába egy filtert, s ez csak ízesít. Majd lassan tudatlanul megszokják.
A kamilla tea cukorral szintén nagyon émelyítő. Sokan szeretik, nagyon enyhén ízesítve, vagy esetleg iciri-piciri kanálhegynyi mézzel. A citromot nemigen viseli el, kezdőknél.
A kakukkfű nem hiszem hogy élvezetre jó, d e köhögésre igen. El kell magyarázni,, hogy nem az íz számít, hanem a hatás, és ez nem méreg, mint a gyógyszer, ami ha kisadagban is mégis méreg.
A bodzateát sokan szeretik, azt is próbáld mézzel.
Esetleg ezt megpróbálhatod kevés citrommal, cukorral, lassan rakd bele és kóstolgasd4
Ezeknek a teáknak nincs olyan csersav tartalma, mint a fekete teának, ezért nem is viseli el az erős cukrozást, mert émelyítő lesz. Nagyon óvatosan kell ízesíteni. Inkább legyen fűíze, és ráérzünk, mint hányinger-keltően émelyítő.
A csipke jó almával, vagy vegyes gyümölcs-tea részeként is. Esetleg citrommal, így szép színt kap.
A család felnőtt férfitagjait ne nagyon kínáld, míg a többiek rá nem szoktak. A férfiak nagyon konzervatívok, csak elvennék a gyerekek kedvét! De kérd meg négyszemközt , hogy ne fintorogjon!
Ő csak akkor jöhet sorra, ha ti szeretitek már, s akkor majd magától kér.
Ha sok ízesített ételt, cukorkát édes kekszet, színes ételízesitős joghurtot, édesítőszert, rágót, festett üdítőt fogyaszt a család, akkor nem fog ízleni. Kicsit pihentetni kell az ízlelőbimbókat. Aztán amaz nem fog kelleni.
A bodzát szerettesd meg előbb bodzaszörp, bodzaüdítő formájában, s aztán előrukkolhatsz a teával!
Lassan fokozatosan, mint a csecsemőknél! Süss ánizsos sütit, fahéjas almát, gyömbérs mézest, s áradozz! Menjetek el együtt teaházba, próbáljatok ki egzotikus ízeket, hogy ráharapjanak a dologra.
Ha beteg, főzz neki hagymahéj teát. S választhat. Vag yaz vagy a kamilla! Egyből szeretni fogja!
A kakukkfüvet nem szabad hosszabb ideig folyamatosan használni, de terheseknek, pajzsmirigyeseknek meg egyáltalán!
A rozmaringot csak úgy ne nagyon iszogasd, mert emeli a vérnyomást és fejfájást okozhat ha túladagolod.MÉg az ételben is ha sokat használsz. Csak súlyos köhögés esetén!
Csipke, menta, bodza, hárs, kamilla, citromfű mehet, de inkább váltogatva. Vedd figyelembe a citromfű nyugtató a csipke élénkítő hatását! Vagyis, kamilla, citromfű este, csipke reggel, menta délben. Hárs, bodza mehet.
De a bodza izzaszt, erre is gondolni kell!
Mi a célod ezzel?
Miért akarod rászoktatni?
én nagyon szeretem a rooiboss (vörös)teát, amelyik ízesítve van gyömbérrel, fahéjjal, az talán ízlene neked is.
Csak parányi mézzel, cukor, citrom nem jó!
Sokan szeretik a szárított gyümölcsök teáját, pl almatea Tunéziából.
Mi legjobban a csapvizet szertejük, italként. Teát csak élvezetből vagy gyógyszerként fogyasztunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!