Nyuszis tortaformám van, szeretnék kedveskedni a fiamnak és a családomnak. Adnátok ötletet, receptet?
sziasztok! van egy nyuszis tortaformám, szeretnék sütni benne valamit húsvétra a családomnak. Mindig a sógornőmék vendégelnek meg ilyenkor és olyan jó lenne vinni valami alkalomhoz illőt és ez a kisfiamnak is tetszene :)
szívesen vennék receptet, vagy ötletet, hogy milyen fajtájú receptek között kutassak. a sima piskóta nem jó, mert egyébként elég lapos a forma, tölteni nem tudom.
köszönöm, ha segítetek!
szia! Nekem ugyanilyen laposka formáim vannak, de más alakok (van mackó, karácsonyfa és télapó, de sajnos nyuszi még nincs :=) ) Én sima piskótát szoktam benne sütni, plusz egy nagyjából ugyanolyan méretű tepsiben egy másikat. A tepsiben sült vastag téglalapra kihülés után ráteszem a formát és körülvágom, így van egy alsó vastag piskótám, amit tetszés szerint 2-3 rétegben elvághatok, plusz van a tetejére a domború forma. Így már remekül be lehet krémmel tölteni/rétegezni.
A tetejét általában vékony csokimázzal vagy színezett fondannal vonom be (a mackót csak vékony réteg krémre szórt barna "csokihangyával", ez a bundája), az alatt szépen látszanak a vonások, amiket még kihangsúlyozok eltérő színű cukormázzal.
Köszönöm mindkettőtöknek! kitaláltam, hogy répatortát sütök :) még sosem csináltam, de kipróbálom, mert stílusos lenne, nem? :)
még ma vagy holnap megsütöm, ha nem sikerül, marad az általatok írt piskótás, rétegezős ötlet! köszönöm!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!