Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nyuszis tortaformám van,...

Nyuszis tortaformám van, szeretnék kedveskedni a fiamnak és a családomnak. Adnátok ötletet, receptet?

Figyelt kérdés

sziasztok! van egy nyuszis tortaformám, szeretnék sütni benne valamit húsvétra a családomnak. Mindig a sógornőmék vendégelnek meg ilyenkor és olyan jó lenne vinni valami alkalomhoz illőt és ez a kisfiamnak is tetszene :)

szívesen vennék receptet, vagy ötletet, hogy milyen fajtájú receptek között kutassak. a sima piskóta nem jó, mert egyébként elég lapos a forma, tölteni nem tudom.

köszönöm, ha segítetek!

2010. ápr. 1. 10:31
 1/3 anonim válasza:
100%
Ha lapos a formád,szerintem süss 3 piskótalapot és úgy töltsd meg valamilyen nektek tetsző krémmel.A tetejét tudod dekorálni cukordíszekkel vagy cukorgyönggyel, vagy csak simán fehér vajkrémmel.
2010. ápr. 1. 11:41
 2/3 anonim ***** válasza:

szia! Nekem ugyanilyen laposka formáim vannak, de más alakok (van mackó, karácsonyfa és télapó, de sajnos nyuszi még nincs :=) ) Én sima piskótát szoktam benne sütni, plusz egy nagyjából ugyanolyan méretű tepsiben egy másikat. A tepsiben sült vastag téglalapra kihülés után ráteszem a formát és körülvágom, így van egy alsó vastag piskótám, amit tetszés szerint 2-3 rétegben elvághatok, plusz van a tetejére a domború forma. Így már remekül be lehet krémmel tölteni/rétegezni.

A tetejét általában vékony csokimázzal vagy színezett fondannal vonom be (a mackót csak vékony réteg krémre szórt barna "csokihangyával", ez a bundája), az alatt szépen látszanak a vonások, amiket még kihangsúlyozok eltérő színű cukormázzal.

2010. ápr. 1. 13:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek! kitaláltam, hogy répatortát sütök :) még sosem csináltam, de kipróbálom, mert stílusos lenne, nem? :)

még ma vagy holnap megsütöm, ha nem sikerül, marad az általatok írt piskótás, rétegezős ötlet! köszönöm!!!

2010. ápr. 1. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!