Miért ragad össze mindig minden tésztám?
- tojasos teszta ragad(hat), a durum sosem
- keves vizben fott teszta taknyosodhat
- tulfozott teszta ragacsos lesz
Tesztat (leginkabb a nokedlit) azert szoktak hideg vizben lemosni, hogy megmerevedjen kicsit es utana rapiritanak kicsi olajon, hogy ne ragadjon es visszamelegedjen.
Fozovizbe csak so kell, ez az olajozas leginkabb csak a fozomusorok talalmanya (az olaszok pedig csak azert raknak VAJAT es nem olajat a fozovizbe, mert szures utan azonnal fogyasztjak a tesztat, a vaj addigra mar lagyabba teszi a tesztat ... olivaolajjal utolag locsoljak meg).
- Durum tészta kevésbé ragad, a legjobban egyáltalán nem
- minél jobban szétfőzöd, annál jobban ragad
- lobogó vízbe kell beletenni, de ekkora mennyiséget, ami nem hűti le nagyon a vizet
- a tésztát nem mossuk le, ront a minőségén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!