Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ragad össze mindig...

Miért ragad össze mindig minden tésztám?

Figyelt kérdés
Teszek a vízbe olajat, kevergetem, mikor megfőtt leszűröm hideg víz alá teszem. Mégis mindig ragacsos lesz.

2015. júl. 23. 21:43
1 2
 1/14 schocko ***** válasza:
16%
Minek a hideg víz? Egy pici olajat lehet leszűrés után is rakni bele.
2015. júl. 23. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim válasza:
25%
Szar minőségű tésztát veszel? (bár nekünk még úgy sem ragad össze). Lehet az is, hogy túl sokáig főzöd.
2015. júl. 23. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
10%

Én nem teszek a főzővízbe olajat, csak sót és nem öblítem le a tésztát miután megfőtt.

Újraforrás után 1 percig főzöm, kikapcsolom a tűzhelyet és lefedem. 8-10 percig áll a vízben, miközben egyszer-kétszer megkeverem, majd leszűröm. Nem ragacsos, pont jó.

2015. júl. 23. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
15%

A hideg vizes öblítéssel lemosod az olajat, ami megakadályozná az összetapadást.


A másik, hogy van egy (talán olasz) mondás, hogy a szósz várhat a tésztára, de a tészta nem várhat a szószra.


Szóval előbb a feltétet kell elkészíteni, a tésztát csak közvetlenül fogyasztás előtt kifőzni, és azon melegében tálalni. Így nem tapad össze, és nem kell melegíteni, mint a hideg vizes öblögetés után. Vagy a tésztát hidegen eszitek?

2015. júl. 23. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
47%
Felejtsd el az olajat és a hideg vizet. A főtt tészta olyan, mint a tisztességes rizottó: meg kell enni azonnal, mert hamar taknyó lesz belőle, ez törvényszerű. Egyszerűen főzd ki és egyétek meg forrón.
2015. júl. 23. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
23%
Fôzô vìzbe nem szoktak olajat tenni,max sòt ìzesìtésnek. Leszůrés után,mosd ázt és olajozd meg,nem fog ragadni. (szakács)
2015. júl. 23. 22:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
31%

Lehetségs, hogy túl kevés a víz, amiben fözöd.


Olasz szabály szerint 100 g tésztát 10 g sóval és 1 liter vízben kell fözni.

2015. júl. 23. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
18%
Én mindig tojásos tésztát veszek. A forró sós vízbe teszem és egy perc után elzárom a gázt. Letakarom, néha megkeverem. Kb negyedóra alatt megfő, akkor leszűröm és teszek rá zsírt, tejfölt, szószt, ami kell. Soha nem ragad össze, és le is fagyaszthatom, akkor sem mállik szét.
2015. júl. 23. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem akkor ragad össze ha:

-rossz minőségű

-nem rakok bele olajat

-túlfőzöm véletlenül.

2015. júl. 24. 00:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:

Én mindig rakok bele olajat, mégse tapad össze, pont tökéletes lesz,úgyhogy nem kell lehurrogni azokat, akik tesznek bele (ezt néhány KEDVES válaszolónak írom!)

Én úgy csinálom, hogy forró vízbe teszek egy kevés sót és olajat, felforralom, majd akkor, mikor forr, beleteszem a tésztát, kevergetem, folyton kóstolgatom, majd amikor pont tökéletes az állaga, akkor leszűröm. Ennyi. A hideg vizes leöntés az egyik legnagyobb hülyeség, amit ebben a szörnyen egyszerű műveletben csinálhatsz...

Mellesleg nekem mikor kihűl, akkor sem tapad össze. Tojás nélküli tésztát szoktam venni, de a tojásossal is ugyan ez a helyzet, mindig tökéletes lesz. Amúgy nem szabad áztatgatni a tésztát azután, hogy készen lett, mert akkor ragacsos és undorító lesz. Az a jó, ha egy picit kemény még, de pont tökéletes. Nem kell szétfőzni, főzés után áztatni, meg semmi!

2015. júl. 24. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!