Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mért ragad össze a tésztám...

Mért ragad össze a tésztám miután kifőztem? Akkor a vizbe tegyem az olajat és nem fog össze ragadni?

Figyelt kérdés
Grizes tésztát szerettem volna csinálni tegnap előtt, de nem sikerült mert a tészta egybe össze állt. Ma spagettit szeretnék kifőzni.
2009. máj. 14. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Miután kifőtt, szűrd le és keverd össze olajjal. Nekem a főzővízbe tett olaj nem segített semmit.
2009. máj. 14. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim válasza:
100%
Én szoktam a tészta levébe is meg utána de ha leszűrtem hideg vízzel átöblíted és úgy rá az olaj tuti nem ragad össze,legalábbis nekem bevált!!!Jó főzést és jó étvágyat hozzá, küldhetsz nekem is:D
2009. máj. 14. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A tésztát lobogó vízbe dobom, majd amikor megfőtt, azonnal megy a csap alá jéghideg vízzel öblíteni. Régebben én is használtam olajat a főzővízbe, de szerintem a valódi titka a forró víz utáni azonnali hideg zuhany.
2009. máj. 14. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még sosem ragadt össze. Mindig a főzővízbe öntök kb. egy fél dl-t.
2009. máj. 14. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok: esetleg ne főzted túl? Én szoktam közben kóstolgatni, mindig kiveszek egy-egy szálat, hogy hogy áll. A tésztát mindig a forrásban lévő vízbe rakom, ekkor öntöm az olajat és ekkor teszek bele sót is.
2009. máj. 14. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám csinálja így, és sosem ragad össze a tésztája: amikor még kemény, de már megfőtt a tészta, leveszi a tűzről, és azonnal beállítja a mosogatóba fazekastól-vízestől, rátesz egy fakanalat keresztben, megnyitja erősen a hideg vizet (úgy, hogy a fakanálra folyva ne verje ki a víz a tésztát). Addig folyatja a vizet, amíg a tészta ki nem hül, akkor szűri csak le.
2009. máj. 14. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is be szokott jönni, hogy amikor kiveszem a vízből hideg zuhany, aztán a tál aljára amibe megy a tészta teszek kis zsírt, olajat és jól összekavarom.
2009. máj. 18. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!