Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajnos tejérzékeny vagyok, és...

Sajnos tejérzékeny vagyok, és gyümölcslevest szeretnék csinálni. Esetleg Valaki?

Figyelt kérdés

Vizzel is megtudom csinálni? Ha igen,hogyan?

És valaki leírná azt is hogy miből mennyi kell,és hogyan készítsem?

Köszönöm a Válaszokat előre.:)


2015. júl. 4. 10:56
 1/8 anonim ***** válasza:
készítsd el valami növényi alapú tejjel. rizstej, mandulatej, stb.
2015. júl. 4. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Laktozmentes tej!
2015. júl. 4. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]


Ezt tedd a kedvencek közé, a tejérzékenyek részére írott recepteket keresd ki belőle, egész biztosan találsz közte gyümölcs-leves-receptet is!!!

2015. júl. 4. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Cocomas kókuszkrémmel szoktam csinálni, van egy nagyon enyhe kókuszos íze, de nagyon finom szokott lenni. Bioboltokban mindig szokott lenni, de dm-ben is láttam már.
2015. júl. 4. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a normális válaszokat.:)
2015. júl. 4. 12:10
 6/8 Bob the builder ***** válasza:
2015. júl. 4. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is tejérzékeny vagyok, hátha tudok segíteni egy kicsit.

Itthon magamnak szoktam készíteni rizstejet, nagyon egyszerū, sokáig eláll és eddig minden ugyan olyan jól sikerült vele, mintha igazi tej lenne. Te tudod beállítani a sūrūségét, hogy olyan legyen az állaga, mint az igazi tej, vagy tejszín.

Az íze pedig semleges.


Levest, rántást fõzelékhez, palacsintát, kakaót, sütit is próbáltam már vele. :)


Csak áztass be egy bögre rizst éjszakára, majd 2-3 liter vízben rakd fel fõni, a vízbe menjen egy kis olaj, egy csipet só és cukor, majd fõzd addig, amig teljesen szést nem málnak a rizsszemek, közben persze adagolj hozzá vizet ha elforr.

Ha nem elég pépes a végén akkor turmixold össze.

Utána pedig egy sūrū szūrõn kell átnyomkodni, ami lecsöpög az lesz a rizstjek, ha nagyon trutyis nem kell meijedni, ezt kedevdre hígíthatod, ízesítheted.

Ha forrón befõttes üvegekbe rakod majd egybõl beteszed a hūtõbe sokáig eláll.


Engem ez mentett meg, mostmár bármilyen tejes dolgot el tudok készíteni.


A kókusztej is jó, de azt csak akkor, ha nem bánod a kókuszos utóízt. Gyümölcshõz még jó is lehet. : )

2015. júl. 4. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Én vízzel csinálom és pudingporral sűrítem. Semmilyen tejet nem használok hozzá. Vaníliás cukorral, citromlével, citromhéjjal, pici cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítem.

Tegnap így készült a meggyleves nálunk.

2015. júl. 4. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!