Tejes karfiol levest csirkehússal tudtok főzni?





Nem értem a komplikáció jellegét. Főzz úgy levest csirkeszárnyból, ahogy szoktad. Tegyél bele jó sok karfiolt. Ha megpuhult, egy részét pépesítsd, tejjel keverve főzd vissza a levesbe. Krémes lesz és erősebb lesz a karfiolíze, de narad benne karfiolrózsa egészben is.
Fűszernek zöldfűszer ízlés szerint pl. Oregánó vagy zsálya jól megy a karfiolhoz, kakukkfű is, bazsalikommal talán kicsit pikánsabb. Fokhagyma, szerecsendió is nagyon jó hozzá.
Köszönöm a válaszod.
Igazából karfiol levest sem foztem még soha.





Az alap karfiolleves úgy készül hogy megmosod a karfiolt, bedobod a vízbe, megfőzöd fogyaszthatóan puhára, mert vagy lepépesíted vagy nem, és behabarod tejföllel.
Csináld ahogy #1 mondja.





Úgy készíteném el, mint valójában a "palóc-levest", ami alapjaiban zöldbabbal, hússal készített, tejfölös leves. A
A te esetedben most nem zöldbab, hanem karfiol kerülne!
Lépésről lépésre, képekkel segít ez a recept! Hidd el, finom lesz!!





Ahogy én szoktam:
Kis olajon pici vízzel sóval és borssal puhára párolom a csirkeszárnyakat. (Kisfiam úgy szereti ha picit meg is pirul a csirke)
Egy másik lábosban megpárolom a karfiolt majdnem puhára teszek rá egy lisztszórást és pirospaprikát. Felöntöm vízzel teszek bele karikázott sárgarépát és egy kevés fehérrépát is. Beleteszem a csirkeszárnyat és puhára főzöm. Felöntöm tejjel és egyszer összeforralom.
Szerintem finom benne az apróra vágott petrezselyem is, de azt a férjem nem szereti így egyszer belekerül, egyszer nem.
Mi szeretjük benne a vajgaluskát és a csipetkét is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!