Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejes karfiol levest csirkehús...

Tejes karfiol levest csirkehússal tudtok főzni?

Figyelt kérdés
Régen ettem vendégségbe karfiol levest, benne csirke szarnnyal..de sehol nem találok ilyen receptet. Tudtok segíteni?
2015. jún. 26. 08:56
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a komplikáció jellegét. Főzz úgy levest csirkeszárnyból, ahogy szoktad. Tegyél bele jó sok karfiolt. Ha megpuhult, egy részét pépesítsd, tejjel keverve főzd vissza a levesbe. Krémes lesz és erősebb lesz a karfiolíze, de narad benne karfiolrózsa egészben is.


Fűszernek zöldfűszer ízlés szerint pl. Oregánó vagy zsálya jól megy a karfiolhoz, kakukkfű is, bazsalikommal talán kicsit pikánsabb. Fokhagyma, szerecsendió is nagyon jó hozzá.

2015. jún. 26. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Igazából karfiol levest sem foztem még soha.

2015. jún. 26. 09:11
 3/7 anonim ***** válasza:
89%

Az alap karfiolleves úgy készül hogy megmosod a karfiolt, bedobod a vízbe, megfőzöd fogyaszthatóan puhára, mert vagy lepépesíted vagy nem, és behabarod tejföllel.


Csináld ahogy #1 mondja.

2015. jún. 26. 09:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
köszönöm megpróbálom :)
2015. jún. 26. 09:57
 5/7 anonim ***** válasza:

Úgy készíteném el, mint valójában a "palóc-levest", ami alapjaiban zöldbabbal, hússal készített, tejfölös leves. A

A te esetedben most nem zöldbab, hanem karfiol kerülne!


[link]


Lépésről lépésre, képekkel segít ez a recept! Hidd el, finom lesz!!

2015. jún. 26. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Ahogy én szoktam:


Kis olajon pici vízzel sóval és borssal puhára párolom a csirkeszárnyakat. (Kisfiam úgy szereti ha picit meg is pirul a csirke)


Egy másik lábosban megpárolom a karfiolt majdnem puhára teszek rá egy lisztszórást és pirospaprikát. Felöntöm vízzel teszek bele karikázott sárgarépát és egy kevés fehérrépát is. Beleteszem a csirkeszárnyat és puhára főzöm. Felöntöm tejjel és egyszer összeforralom.


Szerintem finom benne az apróra vágott petrezselyem is, de azt a férjem nem szereti így egyszer belekerül, egyszer nem.


Mi szeretjük benne a vajgaluskát és a csipetkét is.

2015. jún. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a sok segítséget. Szerintem az utolsó kommentelo válasza hasonlít arra amit keresek. Vagy nem tudom!:)
2015. jún. 26. 12:32

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!