Mi az a pirított gríz?





Éppen tegnap csináltam a meggymártás és sülthús mellé, de nekem nem menzás nosztalgia, hanem régen édesanyám is szokott készíteni.
Ahogy más is leírta, kevés olajon 25 deka darát pirítottam le, két kanál cukorral egy csipetnyi sóval. Szép aranybarna ( a cukortól előbb barnul )színre, majd dupla mennyiségű vízzel felengedtem, Pár kavargatás után már fel is szívta, egy két pöfögés után már hátra is húztam, fedő alatt, konyharuhával letakarva békén hagytam.
Amikor tálaltam villával fellazítottam, így szépen morzsalékos lett.
Gyerekkorunkban anyu resztelt darának hívta, és hát nem mindig volt hús is mellé.( ez nem volt morzsás, hanem kanállal nagy darabokat lehetett szaggatni belőle.) Viszont sok sárgabarackunk volt, így sárgabaracklekvár egész télen volt mellé.
Főleg vacsorára csinálta nekünk, és szerintem ma is szerethető kaja.










Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!