Mi az a pirított gríz?
"Megpirított gríz. Szilvásgombóchoz."
Az zsemlemorzsa.
A pirított gríz a búzadara vajon megpirítva.
Soha nem ettünk pirított grízt magában vagy meggyszószhoz.
Csak grízes tésztához csináltuk, úgy, ahogy előttem írták.
Köszönöm a válaszokat!
Én is csak néztem itt mikor olvastam, hogy menzán pirított grízt kaptak meggyszósszal, meg simán csak barack befőttel, ez volt leves után a második fogás. Soha nem ettem menzán ilyet.
Felénk stercnek hívják, itt a recept:
Készítik lisztből is, lehet enni sósan, tejföllel, aludttejjel, vagy édesen, kompóttal.
Más nevei a ganca, gánica.
Nekem a pirított gríz köret, és úgy készül, ahogyan a 6-os leírta. Összeálló valami, nem morzsás.
Gyerekkoromban szerettem, pörköltökhöz, paprikásokhoz készítette édesanyám.
Felnőttként próbálkoztam vele, de a család nem díjazta, így kimaradt az étrendünkből.
Viszont ha befőttet adnak mellé a menzán, az inkább a nosalty féle recept lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!