Mit gondoltok ezekről a különös ételekről? Ti is szeretitek?
Cukros tojás (A tojást cukorral felverem és kenyeret szaggatok bele.)
Pászka (Liszt,só ,víz olaj nélkül sütöm ki)
Hagymás vér (a tyúk vérét is megeszem.:) )
Amit nagyon imádok még az a tyúkoknak a szeme. :) Nem tudom miért. :)
Hamis palacsinta cukrosan(Liszt,víz,pici só majd kisütöm és vastagon cukrozom)
Cukros felvert tojást egyszer ettem, mert a sógornőm erőltette, hogy csináljak neki, nem nagy szám.
A sült vér bejön, főleg a kacsáé.
A többit még nem ettem.
Kölyök koromban csak a tojás sárgáját ettem cukrozva, én szerettem, ráadásul állítólag jó vaspótló is. Persze a piskóta tészta maradékát is "kinyaltuk" a tálból.
Mi "laskát" ettünk, ez sima tojásos tészta csak platnin sütve.
A hagymás vér a disznóvágások hagyományos reggelije volt, mert mi nem csináltunk véres hurkát. Olyankor zabáltuk a nyers sózott bőrt is két pofára.
Tyúkszemet még nem ettem, csak az "eszét". Régen a fejét - szeme és csőre nélkül - és a "kaparóját" is belefőzték a levesbe.
Apám ette a palacsintát cukrosan, de nem hamisat, hanem rendeset, csak vastagra sütve.
#3:
A szemét kajákról csak annyit, hogy annak ellenére, hogy ilyeneket zabáltunk, gyerek koromban meglehetősen szikár voltam és az iskolai osztályunkban is csak egy kövér fiú volt, nem az osztály fele, mint mostanában. 67 kilósan vonultam be 18 évesen.
Igen, a disznóöléskor a sült vér.
Egyébként amikor a baromfit levágtuk, és kis lábasban felfogtuk a kicsorgó vérét, a pörköltbe, amikor már a többi része megfőtt, még az is belefőztük. Édesanyám annyi részre osztotta, ahányan ültünk az asztal körül. Mindenki nagyon szerette.
Most is megenném, ha árulnának ilyesmit az üzletben!
# 14:
Fogd már fel, hogy nem ezt kérdezték, te meg nyomod itt az norbi update agitációs szöveget! Ha nem eszed, hát nem eszed, de ne szemét kajázz! Ha étteremben csinálod ugyanezt, meglehetősen ideges lesz aki épp velős pacalt eszik!
Gyermekkoromban ettem sült hagymát, az remek :D
A többi nem szimpatikus, szénhidrátbombákat nem eszem, főleg gluténeseket nem, ahogy zsírszegény ételeket is ritkán.
Persze régen tettem, de a cukros tojás kegyetlenül rosszul hangzik... A cukorral felverés a piskóta eleje, az finom, de kenyér? Brrr.
# 15
Az volt a kérdés hogy mit gondoltok ezekről az ételekről, nem értem mi a problémád. Ezzel a norbi szöveggel csak saját magad járatod le. Egyáltalán nem erről beszélek, hanem szerves, egészséges tápanyagokról. A velős pacallal a világon semmi baj nincs. Nem növényeken élek én sem, hanem természetes, fehérje- és vitamindús ételeken. Ezért írtam hogy a hagymás vér és a tyúk szeme jól hangzik. A cukor meg a liszt összekutyulva semmilyen értékkel nem bír, se nem egészséges, se nem finom, se nem kreatív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!