Mit gondoltok ezekről a különös ételekről? Ti is szeretitek?
Cukros tojás (A tojást cukorral felverem és kenyeret szaggatok bele.)
Pászka (Liszt,só ,víz olaj nélkül sütöm ki)
Hagymás vér (a tyúk vérét is megeszem.:) )
Amit nagyon imádok még az a tyúkoknak a szeme. :) Nem tudom miért. :)
Hamis palacsinta cukrosan(Liszt,víz,pici só majd kisütöm és vastagon cukrozom)
A cukros tojás kenyérrel, a pászka és a hamis palacsinta elég szemét kaják, csupa cukor és liszt, én nem ennék ilyesmit.
Hagymás vért csak egyszer ettem életemben, nagyon finom volt, jöhetne máskor is :) Tyúkszemet még nem ettem, de megkóstolnám abszolút.
... mármint milyen sűrű?
És simán kinyújtod? Milyen vastagra, stb.... Ha pesti vagy, szivesen megnézném inkább, meg is kóstolnám.:)
Hozzávalók:
(4 főre)
20 dkg Liszt
150 ml Víz
Csipetnyi Só
A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk.
Lisztezett felületen -amilyen vékonyra csak tudjuk kinyújtjuk és villával megszurkáljuk.
Ha kicsiket akarunk akkor egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggathatjuk.(Mi kézzel szaggatjuk és jó nagyot készítünk)
Száraz, teflonos serpenyőben mindkettő oldalát lassú tűzön megsütjük. Akkor van kész, amikor barna foltok keletkeznek rajta, és ketté tudjuk törni. (Mi gáztűzhelyen vaslapon sütjük)
Sajnos nem pesti vagyok hanem szabolcsi. :)
Mindjárt keresek a neten képet róla hogy a miénk hogyan is szokott kinézni! :)
Szoktam bele tenni 1-2-3 ek (mennyiségtől függ!) olajat és egy kicsi sütőport = valamivel lágyabb, kevésbé "száraz" lepénykék lesznek belőle.
Ha gondolod, próbáld ki egyszer úgy is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!