Milyen leveskockát tegyek a zöldborsólevesbe?
Csatlakozom az előttem szólóhoz,
Bár én inkább a Knorr tyúkhúsleveskockáit használom :)
Semmilyet! És lehetőleg semmibe, semmikor!!!
Ha megnézed az összetevőit, akkor azokat a zöldségeket tartalmazza sűrített, szárított állapotban, mintha a zöldségesnél megveszed élő, frissen-szedett formában.
Ezen kívül csak az a rengeteg tartósítószer, + ilyen-olyan-amolyan mesterséges ízfokozókat tartalmaz, amelyeket a szervezet képtelen feldolgozni. És ha megszabadulni nem tud tőle, akkor azokból lesznek, lehetnek idővel a szép kis vesekövek.
Ne rakj bele leveskockát!
Régen én is azzal főztem..:-/
Olyan mű íze lesz a leveseknek tőle.
Ha meg lehűl, akkor meg keletkezik az az undorító rikító sárgás zsír rajta..
Rakj bele: petrezselyem, fűszerpaprika, só, bors, fokhagyma, és én még pici kristály cukrot is szoktam, mert mi édesebben szeretjük.
Hidd el, így sokkal finomabb, és nem lesz zsíros és mű íze,
próbáld ki!
Lefogadom, utána csak kocka nélkül fogsz főzni minden levest!
Semmilyet, benne van a finom zöldség, minek elrontani...?
Saját leveskocka (egyszer csináltam, remek volt :) de csak vízbe tettem, szeretem úgy inni, rendes levesbe minek?) vagy bolti, de amiben semmiféle extra nincs, csak zöldségek és zsír, még egész rendben van, de tényleg nem tudom, minek, max. ha valamiért nem elég a friss zöldség...
Semmilyet.
Én répát, fehérrépát teszek bele a borsó mellett, kis olajon lepirítom őket, liszt (kb. egy kiskanál), pirospaprika. Felöntöm vízzel, őrült kömény, majoranna, só, bors, néha pici Pista, és ennyi.
"amelyeket a szervezet képtelen feldolgozni. És ha megszabadulni nem tud tőle, akkor azokból lesznek, lehetnek idővel a szép kis vesekövek."
??
én 27 éve, anyám >40 éve, nagyanyám >60 éve használja(juk) és semmi bajunk...
és nem úgy kell elképzelni, hogy húsleveskoca levest főzünk borsóval. nem 4 kockát teszek bele, hanem felet
és mi az hogy zsíros lesz meg műízű? ha fél liter vízbe 5 kockát teszel akkor igen
"akkor meg keletkezik az az undorító rikító sárgás zsír rajta.." - a zsír sárga... a házi húsleves meg megkocsonyásodik, na? ha megmelegíted, felolvad...
borsóleveshez ízesítőnek használjuk. Mivel házi termesztésű borsót használunk, nem boltit, néha nincs türelmünk kivárni a 100%-os érést, nagyon zsenge korában szedjük le, ekkor még nincs olyan intenzív íze. Ezért szoktunk tenni a levesbe egy fél darab kockát. Nincs tőle műíze a levesnek, és nem zsíros. Nagyon finom.
Ugyan az, mintha ételízesítőt adnánk hozzá, de mivel ez kocka, könnyebb adagolni.
Mondom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!