Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nektek van specialitásotok?...

Nektek van specialitásotok? Olyan étel, amit bármikor bevethettek, mindig jól sikerül, és 'nagy a sikere'?

Figyelt kérdés
Ha igen,akkor mi az?
2015. jún. 14. 19:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
87%
Igen, mi kínainak mondjuk.
2015. jún. 14. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim válasza:
100%

kakaós muffin csoki és banán darabokkal

gyömbéres keksz

almás tojásos virslisaláta

2015. jún. 14. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

1. csülkös bableves juhtúrós pogácsával

2. vaddisznópörkölt zsemlegombóccal vagy dödöllével, áfonya/csipkelekvárral

3. grillezett lazacfilé kapros mártással


Ez a három mindig bejön, a vadas marhát az egyik gyerek nem szereti, így leszorult a dobogóról:-)

2015. jún. 14. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim válasza:
18%
Igen, egy telefonszám. Odatelefonálok az étterembe és a legjobbat kapom, hisz már ismernek (törzsvendég vagyok)
2015. jún. 14. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Kacsamell vörösboros áfonyaszósszal. A 'nagy siker' csak kettőnkre érvényes, mert igen ritkán készítjük el vendégeknek. Sajnos nagyobb szabású összejövetelre eléggé költséges, és nem túl kiadós, viszont Isteni finom.

Sajnos én is dupla annyit megbírnék enni, mint amennyit megvenni a kacsamell filéből, szóval ha vendégek jönnek, akkor törekszem kiadósságra is, mert a családomnál a hangsúly a teli pocakon van. Ezért ha buli van ,akkor egy bográcsban főtt vörösboros marhapörkölttel sosem nyúlunk mellé.

Ha mégis exkluzív akarok lenni, és jól is lakatni a társaságot, (és épp pénzem is van) akkor a következőképp alakítom a sort: A kacsamellet francia hagymakrémleves előzi meg, amivel szintén babért szoktam aratni. Majd a vörösboros áfonyás kacsamell után befigyel egy kis tiramisu. Ez utóbbit a férjem készíti, mert Ő benne a specialista. Egy ilyen menüvel térdet hajt a vendégsereg. Ilyenkor sosem tudni, hogy a főétel, vagy a desszert nyűgözte le a "közönséget" mert a végére már ők sem tudják az aléltságtól.

2015. jún. 14. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

1. Tárkonyos vadragú leves

2. Chilis borsókrémleves

3. Báránysült, hagymás tört krumplival, vele sült baconba csavart aszalt szilvàval, zöldségpürével (hagyma, sárgarépa, karalábé, krumpli, megfőzve és össze turmixolva)

Ez karácsonykor szokott lenni nálunk, és mindenki imádja:)

4. Gesztenyés, vanília pudingos, habos kocka

2015. jún. 14. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
73%
Bolognai. Mindenkinek nagyon ízlett, aki eddig kóstolta. :)
2015. jún. 14. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
87%
Leírnád a bolognait hogyan készíted?
2015. jún. 14. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Őzmájas, erdeigombás, kaliforniai paprikából készített

lecsó, fokhagymás-petrezselymes szép sárga nokedlivel.

Eddig mindig nyerő volt. (fesztiválon is :)

2015. jún. 15. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
77%
Házi csirkemájpástétommal töltött, kb 1,20 kg-os karajtekercs, baconba burkolva.
2015. jún. 15. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!