Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Van jó goffri recepted?

Van jó goffri recepted?

Figyelt kérdés

Tudnátok nekem írni olyan receptet, ami nem ragad le a goffri-sütőben? Bevált recepteket kérnék, ugyanis sokat próbáltam már, de eddig egy volt, ami nem ragadt le, de annak eltűnt a receptje sajnos és azóta nem találok hasonlóan jót.

Előre is köszönöm!


2010. febr. 28. 16:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

1 + 3/4bögre liszt

1 evőkanál cukor

1/2 teáskanál só

3 tojássárgája felverve

1 bögre tej

1/2 bögre étolaj

2 teáskanál sütőpor

3 tojásfehérje, keményre felverve


Elkészítés:

A száraz összetevőket összekeverjük, majd a tojássárgáját és a tejet hozzáöntjük. Ezután keverjük bele az étolajat, majd a keményre vert tojásfehérjét.

2010. febr. 28. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]


Bal oldalon, a chat fölötti modulban találsz még gofri recepteket.

2010. febr. 28. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:

25 dkg Rama sütőmargarin

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

3 darab tojás

20 dkg cukor

5 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 darab citrom héja



1. A margarint mikróban, vagy kis lángon megolvasztjuk. Az alaposan megmosott citrom héját ( a fehér rész kivételével) lereszeljük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval, géppel keményre felverjük.



2. A lisztet mély tálba tesszük, hozzákeverjük a sütőport. A közepére mélyedést csinálunk oda tesszük bele a kettészedett tojások sárgáját. Beletesszük még a cukrot, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat, és a tejet, majd az egészet habverővel vagy fakanállal simára keverjük.


3.Már keverés közben bekapcsolhatjuk a gofrisütőt, hogy legyen ideje bemelegedni.Egy kis vajat teszünk a gofrisütőbe. A híg tésztát a forró gofrisütőbe merőkanállal célszerű beletenni, hogy a egyforma méretűek legyenek a gofrik.


4.A tetejére lekvárt, csokiöntetet, tejszínhabot, pudingot vagy gyümölcsöt tehetünk.

2010. febr. 28. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a recepteket!

Az elsőre ráismertem, meg is sütöttem, ezt kerestem! Neked külön köszönöm! Az olaj az, amitől nem ragad bele. Most már jól elrakom a receptet. :D

2010. márc. 2. 08:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!