Írd le nekem vagy linkeld be a kedvenc süti recepted! Amit meg is csináltál már?
Ez nagyon finom, nálunk most ez a favorit, csak ajánlani tudom.
Csokis-csoda
1 ¾ csésze cukor
1,5 csésze liszt
10 ek. kakaó
3tk sütőpor
1kk só
¾ csésze tej
½ csésze olvasztott vaj
1,5 tk vaníliaaroma
¾ csésze barnacukor
1 ¾ csésze meleg víz
Összekeverni:
A cukor 2/3-ad részét a liszttel, sütőporral, sóval, kakaópor felével.
Összekeverni:
tej, vaníliaaroma, vaj
Majd a kettőt elkeverni.
Tepsibe öntjük.
A megmaradt kakaót, cukrot, barnacukrot összekeverve rászórni a tetejére, rá a meleg víz.
Nem keverjük össze!!!! Nem szabad összekeverni!!! Finoman kell betenni a sütőbe, hogy még véletlenül se keveredjen el a tészta a vízzel!!! A víz a tetején majd szépen a tészta alá vándorol, besűrűsödik és nagyon finom csokiszósz lesz belőle.
165 fokos, előmelegített sütőben 1 órán át sütni.
Ez nem édes süti, de én imádom. És 10 perc elkészíteni, 20 perc alatt meg is sül. Kicsit lustáknak való, de nagyon finom, néha a rohanásban ilyen is kell.
Sajtos-sonkás leveles
Szóval veszel egy fagyasztott réteslapot :), ez kb. 1-2 óra alatt szobahőmérsékleten kienged, de mikróztam már olvasztóprogin pár percig, és kiolvad úgy is.
- egy tejfölt össze kell keverni egy egész tojással, ebbe kerül sok őröltbors
- a tésztát vékonyra elnyújtjuk, megkenjük a tejfölös masszával, erre jön a 20 dkg sonka (igazi sonka főleg, de csináltam már spár sonkával is, azzal is nagyon finom) felkockázva, és a 15 dkg trappista sajt (füstölttel nem volt olyan finom).
- ezt szépen feltekerjük, majd a tetejét megkenjük tojással.
Sütőpapíron szoktam sütni, 20 perc kell neki kb. 200 fokon. Mikor kihült, akkor szeletelem. Nagyon finom!
(belül a tejföl eláztatja, tehát ne ijedj meg, ha esetleg megsütöd, hogy belül nincs megsülve)
Egy nagyon egyszerű és imádom!!!
Hozzávalók 2-3 cs keksz és 3 cs puding! Elkészitése pedig ennyi: tepsi vagy nagyobb edény aljára keksz aztán egy réteg puding megint keksz megint puding...nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom! Jó étvágyat!!
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:36
Megint én. Eszembe jutott egy másik kedvenc is. Ez is pofonegyszerű :D és nagyon finom:) (kérek zöld kezet :D )
8.36.
Az, amelyiket nyújtani kell. Most bekavartál, de tudom hogy rá volt írva a csomagjára, hogy tovább lisztezhető, de már nem hajtogatható.
Nos, ezt szoktam megvenni, 200 Ft a lidl-ben, és ezt nyújtom el.
8.36
Leveles, tuti :D beugrott :)
Túrótorta:
20 dkg liszt, 8 dkg cukor, 8 dkg vaj, 1 tojás, kis só, sütőpor. Összegyúrni, alufóliában fél órát hűtőben hűteni. Közben 50 dkg túrót 2 tojás sárgájával 8 dkg cukorral, 1 zacskó vaniliás cukorral, 1 zacskó Dr Oetker hidegen készithető vaniliás pudingporral1 evőkanál citromlével, 1 dl olajjal elkeverjük, hozzáadunk 3 dl tejet és a két tojás felvert fehérjét. Lehet beletenni mazsolát vagy meggyet ízlés szerint. Ezután a tésztát tepsibe vagy tortaformába kb 1 centisre kinyújtva beletesszük, rá a töltelék és 3-as fokozaton kb 30-35 percig sütjük. Tepsibe hagyjuk kihűlni, utána hűtőbe tenni, másnap az igazi. Tetejére felvert tejszínhabot és epret, meggyet, vagy kivit téve tálalni.
Köszönöm az eddigieket :-D Szépen sorba kipróbálom őket :-D Természetesen mindenkinek megy a zöld kéz :-D ... Én most ezt csinálom, de annyira szeretek sütiket csinálni :-D hogy mind sorra kerül majd :-D Meggyes máktorta:
Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
5 tojás
10 dkg őrölt mák
16 dkg liszt
1 citrom lereszelt héja
25 dkg magozott meggy
Elkészítés:
A vajat a porcukorral elkeverem, majd egyenként belekeverem az 5 tojást. Beleteszem a mákot, a lisztet és a citromhéjat. A massza 2/3-át kivajazott, kilisztezett tortaformába öntöm, és rászórom a kinyomkodott meggyet. Ráöntöm a maradék tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 percig sütöm. Ha kész, porcukrot szitálok a tetejére.
ok. köszi.
én is írok egy finom süti receptet, ez édes, mint a mééééz:))
szóval a Parfé szelet családunk ősi receptje és kedvence.
Tészta:17 deka liszt,17 deka cukor, 4 ek. méz, 4 tojás,
10 deka durvára vágott dió, egy sütőpor.
a cukrot a tojások sárgájával a mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a diót, és a 4 tojás keményrevert habját óvatosan belekeverjük.
sütőpapíros, kb 38x25-ös tepsiben tűpróbáig sütjük. első 5 perc forró sütő, aztán mérsékelni, mert a méztől hamar barnul.
teljesen ki kell hűlnie a tésztának.(így magában is isteni finom)
fél liter tejben megfőzünk 5 jó evőkanál búzadarát. ez is
hűljön ki teljesen. nem baj , ha dermedt lesz.
egy rámát kikeverünk 25 deka porcukorral és 2 vaniliás cukorral, majd a kihűlt darával lehetőleg géppel szépen simára keverjük.
ezt a szép fehér krémet rákenjük a tésztára, elsímítjuk vizes kanállal.
a tetejére csikomáz kerül, ami lehet olvasztott bevonócsoki, de kinek-kinek a bevált csokimáza is.
én nem vacakolok a csikomázzal, mert nem mindig sikerül, hanem olvasztott csokival össze-vissza cirmozom kanállal.
szép így a fehér krémen, és hát az íze ennek a sütinek, felér egy tortáéval:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!