Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kínai kelből valami jó kaja?

Kínai kelből valami jó kaja?

Figyelt kérdés
Sajnos nyersen nem ízlik ,se simán serpenyőben megsütve . Liszt és tejmentesen valamit tudok varázsolni belőle ?:D
2015. jún. 12. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

fú... tejföl és sajt se lehet?

Akkor hús...

Tepsibe szoktam tenni párolva, felaprítva (az aljára kis gríz, de nem muszáj), és tejfölt, sajt a tetejére, sok-sok.

Ha ez nem jó, akkor tegyél bele egy másik zöldséget is még, és húst, akár darabokat, akár bolognai öntetet, akár paradicsommártást, lényeg, hogy így sütve legyen tepsiben valami tartalmassal keverve.

Én a tejföl-sajtra esküszöm.:)

2015. jún. 12. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

- Felcsíkozod nyersen salátának, zöldségekkel, nyers gyümölcsökkel hideg salit készítel belőle

- Alapjaiban mint a közönséges kelkáp-ot, főzeléknek is szokták készíteni

- Zöldség-fasírtot is készíthetsz belőle, igaz, hogy abba tojás kell. Nem tudom, azt eszel-e:


[link]


Gyakorlatilag egy kaptafára: megfőzöd, leturmixolod, fűszerekkel (só-bors-fokhagyma) nyers tojással összegyúrod. Ha liszt és kenyér-féle nem, akkor zabpehely, vagy zabkorpa, amivel össze tudod állítani. Utána lehet sütni.

2015. jún. 12. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
A tojással nincsen problémám, ez a zöldségfasírt meglehetősen tetszik,reszelek hozzá répát és kipróbálom,pörkölt mellé köretnek :) De jöhetnek még tippek :D
2015. jún. 12. 11:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Úgy is elkészítheted, mint a rakottkelt, vagyis rizzsel, darált pörkölthússal rétegezve. Nem kell előfőzni, a sütőben megpuhul.levéltakarás legyen legfelül.

De akár roládokat is csinálhatsz belőle, akkor a húst összekevered a rizzsel, és betöltöd a leveleket, és szorosan berakod tepsibe, vagy jénaiba.ha a tejföl nem mehet, tálalás előtti pillanatokban átkened felvert tojással és visszatolod 1-2 percre a sütőbe.Szépen megpirul.

a belevalókat érdemes kicsit jobban fűszerezni, mert a kinai kelnek íze gyakorlatilag nincs :)

2015. jún. 12. 13:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Támogatom én is a zöldségfasírtot, nagyon jó cucc, szerintem is tegyél hozzá még valamit (a répa ízes, én hagymát is adagolnék hozzá, nagy hagymarajongó vagyok, de nem kell belőle sok), mert ahogy már írták, elég visszafogott íze van... Egy időben simán megsütöttem és római köménnyel fűszereztem, de azért ezt meg lehet unni.


Nálunk a zöldségcurry az az étel, amibe szinte bármi belemegy... Sokszor a sima tököt is úgy használjuk el, a zöldségcurrybe kell a térfogat, nem lehet csupa répa és hagyma....

2015. jún. 12. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
A curry alatt a kókusztejet,curry pasztás kajára gondolsz ?:)
2015. jún. 12. 14:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!