Van olyan piskóta recept, amihez nem kell habverő és mégis piskótának nevezhető a végeredmény?
Szia!
A piskótához nagyon hasonló a végeredmény, csak kicsit puhább, esetleg zsiradékban gazdagabb: kakaólepény.
Egy receptet találtam, de többféleképp elkészíthető és elég a fakanál meg a tál hozzá.
Kakaós lepény
Hozzávalók:
25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 dkg kakaó
5 dkg vaj
1/4 l tej
1 tojás
1 cs. sütőpor
csipet só
A tojást a puha vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaót és a tej felét, és ezt a masszát is alaposan elkeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, úgy adjuk a kakaós masszához. A tésztát a tej másik felével higítjuk, majd kivajazott+zsemlemorzsázott tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük.
Még melegen deszkára borítjuk, felvágjuk, porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!
Még eszembe jutott, hogy a bögrés sütik is helyettesíthetik a piskóta tésztáját:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__17..
köszönöm a válaszokat. közben megpróbáltam felverni kézzel, kézi habverőm legalább volt. Én is arra juttottam, hogy végülis régen is így csinálták, de 20 perc után meguntam, elég folyós volt, de elegem lett :D. De így is jó lett, csak elég lapos, de nekem pont ilyen kellett hogy sima felületű piskótával lefedhessem a tortám tetejét.
Köszi a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!