Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik hozzávalóból csináljam...

Melyik hozzávalóból csináljam a tésztát?

Figyelt kérdés

A gond az, hogy soha nem sütöttem még, és egy recept megadja a hozzávalókat az egész süteményhez, de nem tudom, hogy melyik kell csak a tésztába. Ezek vannak: liszt, porcukor, margarin, tojás, vaníliás cukor, sütőpor, kakópor, só

A tippem az, hogy ezek kellenek bele, de félek rosszat beletenni, mert elcseszem az egész sütit: liszt, margarin, tojás, só



2015. máj. 27. 14:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45 deka liszt meg a teljes kilós zacskó fele és kész. Azon a pár dekán nem múlik. Vagy kiöntöd a felét és két evőkanállal visszateszel a zacsiba, az kb annyi. ( nyilván a kétkilós lisztn3l meg a negyede)
2015. máj. 27. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 A kérdező kommentje:

és mivan ha nincs sütőpapírom? lehet vmivel helyettesíteni?

(nyugodtan mondjátok rám, hogy felszerelésem egy nagy nulla, de ma délben tudtam meg én is, hogy egy ilyet kell készítenem estére, szóval eléggé kapkodok.)

az összes választ köszönöm!

2015. máj. 27. 16:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hol laksz, de a nagyobb városokban minden sarkon van kisbolt, ahol sütőpapírt is kapsz. Másik megoldás még zsírpapír nevű hasonló cucc. Végső soron az is működik, ha zsiradékkal kikened a tepszit, mielőtt beleteszed a tésztát.
2015. máj. 27. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
Jó sok zsiradékot tartalmaz a keksz, ezért "bezsírozza a tepsit maga alatt". Szóval nem is muszáj bármit tenni alá, de ha biztosra akarsz menni, kend ki vajjal a tepsit. Csak vékonyan. A sütőpapír elég kevés sütinél létszükséglet, azaz nélküli is meg lehet sok mindent csinálni, persze vannak kivételek. Legtöbben azért használják, mert így a tepsit nem kell mosogatni.
2015. máj. 27. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
Alufólia is jó alá. Egy ilyen jellegű sütinél tényleg nem számít pár deka ide vagy oda.
2015. máj. 27. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
46%
Egy sima másolópapír is jó alá, viszont a zsíros tészta alá nem kell kizsírozni a tepsit.
2015. máj. 27. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!