Mennyi hozzávalóból csináljam a krumplisalátát? Bővebben lent
Szerintem 4kg krumpli simán kell. Megpucolod, ott is van veszteség, meg más ugye, ha megfő.
Két nagy pohár tejföl(de lehet, hogy kevesebb is elég), 10 ek majonéz, 2 fej vöröshagyma.
" Megpucolod, ott is van veszteség,"
Héjában kell a krumplit megfőzni nem?
szia! én is adok egy tippet, illetve leírom, hogy én hogyan csinálom.
alap, hogy mindig előző nap elkészítem. kb 6 főre másfél kiló krumplit héjjában megfőzök, jó sós vízben.ha puha hideg vizet eresztek rá, abban hagyom kihűlni.így sokkal szebben darabolható. lehet kockára, de lehet vastagabb félkarikára is vágni.
sós-cukros-ecetes salátalevet készítek, és abba teszem az összevágott krumplit.ehhez a mennyiséghez két-három közepes lilahagymát is felkarikára vágok vékonyan, és a krumplihoz teszem.egy éjszakát állni hagyom, a krumpli
beszívja a finom salátalé ízét.
reggel egy szűrőtálba teszem és alaposan lecsöpögtetem.
egy nagy pohár tejfölt tubusos majonézzel, mustárral, borssal, ha kell pici porcukorral, pikánsra keverek és
egy nagy tálban lazán összekeverem a hagymás krumplisalátával.
a tetejét ki szoktam díszíteni,keménytojás cikkekkel, uborkacsíkokkal,kaliforniai paprika csíkokkal.
nagyon-nagyon finom.
üdv.
Én magamnak csináltam krumpli salit a múltkor:
2 nagy adag adag lett: 6 kisebb krumpli héjában főzve, 2 közepes lilahagyma, 1 nagy pohár tejföl, 2 ek mustár, fél tubus majonéz+ fűszerek.
Anyu szokott bele főtt tojást is rakni, de én azt nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!