Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi hozzávalóból csináljam...

Mennyi hozzávalóból csináljam a krumplisalátát? Bővebben lent

Figyelt kérdés
Majonézes krumplisalátát szeretnék csinálni,jó sokat kb 10 embernek valót.szerintetek mennyi krumpli,hagyma,tejföl,majonéz kell bele?köszönöm előre is
2010. dec. 17. 15:18
 1/9 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem 4kg krumpli simán kell. Megpucolod, ott is van veszteség, meg más ugye, ha megfő.

Két nagy pohár tejföl(de lehet, hogy kevesebb is elég), 10 ek majonéz, 2 fej vöröshagyma.

2010. dec. 17. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Nem érdemes anyaghányadot számolni, mert vannak olyan emberek is akik belesek, és ők simán többször is szednek, és ami megmarad, jó másnap is!
2010. dec. 17. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
75%
Alapesetben EGY emberre 2 nagy vagy 3 közepes krumplit számolj. Három adaghoz egy nagy fej hagyma, egy doboz tejföl, két tojásból majonéz ami szerintem arányos. De ha a krumpli össze van vágva, akkor látod, hogy esetleg kell-e még bele valamiböl több. HA sok mártást szerettek rajta, akkor a majonéz-tejföl mennyiségét megemelheted akár a duplájára is.
2010. dec. 17. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
2-3 kg kifli krumpli kéne. Hagyma nem sok, nem jó, ha nagyon hagymás. Én csak a " szaft "-jába szoktam reszelni egy nagyobb fej hagymát ilyen mennyiségnél. Legalább 3 nagy doboz tejfölt használnék, hogy ne legyen száraz a saláta. Bele 2 bagy tubus majonéz, 2-3 tojás sárgája, l nagy kanál mustár, só, bors, 2-3 evő kanál cukor, l deci oliva olaj. Legyen jó édes, ne félj tőle, ja és kicsit sós is, mert a krumpli ki fogja enni belőle a sót. Jól keverd ki, és kezd el belekarikázni a krumplit. Mindig a krumplit karikázd a majonézbe, akkor abbahagyhatod, mikor elég szaftos még. Ha a krumplira öntöd a majonézt, már nem tehetsz semmit esetleg száraz lesz a saláta. Igy meg csak marad pár szem főtt krumplid esetleg. Előző nap csináld, hadd érjen össze. A szaftjába reszelhetsz a hagyma után 2-3 db csemege uborkát is. Csak javit rajta. Sikered lesz.
2010. dec. 17. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

" Megpucolod, ott is van veszteség,"


Héjában kell a krumplit megfőzni nem?

2010. dec. 17. 16:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen héjában kell, igy kevés veszik el.
2010. dec. 17. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

szia! én is adok egy tippet, illetve leírom, hogy én hogyan csinálom.

alap, hogy mindig előző nap elkészítem. kb 6 főre másfél kiló krumplit héjjában megfőzök, jó sós vízben.ha puha hideg vizet eresztek rá, abban hagyom kihűlni.így sokkal szebben darabolható. lehet kockára, de lehet vastagabb félkarikára is vágni.

sós-cukros-ecetes salátalevet készítek, és abba teszem az összevágott krumplit.ehhez a mennyiséghez két-három közepes lilahagymát is felkarikára vágok vékonyan, és a krumplihoz teszem.egy éjszakát állni hagyom, a krumpli

beszívja a finom salátalé ízét.

reggel egy szűrőtálba teszem és alaposan lecsöpögtetem.

egy nagy pohár tejfölt tubusos majonézzel, mustárral, borssal, ha kell pici porcukorral, pikánsra keverek és

egy nagy tálban lazán összekeverem a hagymás krumplisalátával.

a tetejét ki szoktam díszíteni,keménytojás cikkekkel, uborkacsíkokkal,kaliforniai paprika csíkokkal.

nagyon-nagyon finom.

üdv.

2010. dec. 17. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2010. dec. 18. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:

Én magamnak csináltam krumpli salit a múltkor:

2 nagy adag adag lett: 6 kisebb krumpli héjában főzve, 2 közepes lilahagyma, 1 nagy pohár tejföl, 2 ek mustár, fél tubus majonéz+ fűszerek.

Anyu szokott bele főtt tojást is rakni, de én azt nem szeretem.

2010. dec. 19. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!