Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen a sós karamell "tart"?

Milyen a sós karamell "tart"?

Figyelt kérdés

Magyarul nem találtam megfelelő nevet a "tart" nevű édességre, talán a lepény a legközelebb álló, de nem is ez a lényeg.

Szógval megtetszett ez a sós karamellás, csokis sütemény recept, de nem merem elkészíteni, mert mi van ha annyira ínyenc, hogy dobhatom ki a kukába, mert senkinek sem kell? Ti ettetek már ilyet? Finom? Merjem megcsinálni?



2015. máj. 24. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
HA belinkenél egy receptet, akkor könnyebb lenne mondani valamit rola, így fogalmam sincs, miröl van szó!
2015. máj. 24. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
A sós karamella olyan, mintha karmellat ennél sóval. Vn ki szereti, van aki nem. Ha nem ínyenc a család, inkább sima karmellas tortát suss. A tart linzer lepény szerű cucc.
2015. máj. 24. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Általában pitének szoktuk fordítani, függetlenül attól, hogy a magyar pite nem ilyen. Én szeretem a sós karamellt, ne úgy képzeld el, hogy fogsz egy tányér grillázst és ráborítasz két evőkanál sót. A só csak azért kell bele, hogy kiemelje az ízeket - ahogy az édes süteményekbe is szokás tenni egy csipet sót -, egyáltalán nem dominál.
2015. máj. 24. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A sós karamell szerintem nagyon finom, de van, akinek nem jön be. Előbb piciben kóstolnám meg... S ha többeknek lesz meglepetés, inkább legyen normál karamell, finom az is.
2015. máj. 24. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, itt a recept.

https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto


Többieknek, köszi a válaszokat, nekem két kicsike formám van, nem ez a nagy, mint a videóban (van olyan is, de a kicsikben csináltam volna). Holnap meglehet, hogy kipróbálom, mert tetszik a dolog, csak hirtelen olyan fura volt ez a sok só a tetején. :)

2015. máj. 24. 20:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sós karamell krémes pite magyarul. Én csináltam már. Finom, de nagyon fontos, hogy mértékletesen sózd, kóstolgasd a krémet gyakran, és akkor töltsd a tésztába, ha elégedett vagy vele. Annyira nem is furcsa az íze, mint elsőre gondolnád, felnőttek biztos megeszik, gyerekeknél valószínűleg több sikerrel jársz só nélkül (úgy is remek). Sok sikert!
2015. máj. 24. 22:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Bocs, hoyg elöásom ezt a kérdést, de akik elkészítették, azokhoz lenne egy kiegészítö kérdésem.


A "sós" karamell mennyire sós - sós ízünek érzödik, vagy csak szokatlan az íze valamennyire, de nem érzödik ki egyértelnüen a só?

Szivesen kipróbálnám, de elötte jó lenne valamennyire besaccolni, hogy mire számítsak.

2015. nov. 18. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!