Vegetáriánus vendégek jönnek. Mit főzzek/süssek, ami nem túl bonyolult, de mégsem egyszerű?
én is ráántott zöldéget szoktam csinálni, vagy hidegtálat, salátákat, sajttekercset...
attól is függ, hogy halat esznek-e vagy tojást sem, vagy tejet sem...azért ezt érdemes megkérdezni
Tényleg, gomba, ez eszembe sem jutott. Köszi.
Kicsit extravangánsabbat szeretnék, pl. cukkini fasírt, ezt meg is csinálom (ha tudom). És lezs egy kislány is, aki igencsak válogatós, szintén vegetáriánus, őt kéne valahogy evésre bírni. :)
Lasagne
Ugyanúgy egy paradicsomszósz, besamel, tésztalapok.. akár közé is rakhatsz rétegenként sajtokat (mozzarella, füstölt), a tetejére meg trappista.
Hozzá nyers jégsaláta felkockázva, tálaláskor olívával leöntve.
Jó nagy tepsivel süss! :)
Okés, köszi. Minden ötletet szívesen fogadok. :)
Kérlek még írjatok. Köszönöm!!!!
Jajj ne, csak olyasmit ne, amit az első írt! :( Őszintén megmondom, ez egy vegetáriánus rémálma, a könyökünkön jön ki! Minden étteremben, vendégségben ezzel akarják kiszúrni a szemünket, látni se bírjuk az ilyesmit. Rengeteg finom, ízléses módon el lehet készíteni a sajtot, tejtermékeket, tésztaféléket, zöldségeket, gyümölcsöket, tojást, stb.-t, nem kell feltétlenül olajos, halálra unt rántott dolognak lennie.
Pár ötlet:
- levesnek jó bármilyen zöldségleves, krémleves. Mindegy, hogy ez most currys sütőtökkrémleves vagy egy egyszerű gazpacho vagy épp minestrone. De olyat ne szolgálj fel, amiben hús főtt, nem eszik meg úgy, hogy "csak a levét". Csak egy jótanács, mert sokan sajnos azt hiszik, hogy igen.
- desszertnek ne készíts olyasmit, amiben zselatin van
Receptötletek a főételhez:
gombás rizottóval töltött sült cukkini
mozzarella-paradicsom-padlizsán tornyok sütőben, olívaolajjal meglocsolva, friss bazsalikommal fűszerezve, parmezánnal megszórva
grillezett kecskesajt vörösáfonya mártással, sült gyümölcsökkel köretként
erdei gombaragu burgonyagnocchival
kéksajtos felfújt grill zöldségekkel
stb... a variációk száma végtelen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!