Anyukák, ti örülnétek egy meglepi névnapi sütinek? Ajánlanátok valami nem túl bonyolult/nem túl drága és gyors sütit?
Kelt tésztát meg ilyen kevertet nem próbáltam még, de azért kevéske tapasztalatom van a konyhában, talán nem vagyok totál reménytelen eset...
(16/l)
köszönöm előre is
Én nem vagyok anyuka, de ettől függetlenül örülnék, meg az anyukám is mindig örült.
Van egy nagyon egyszerű receptem.
Hozzávalók:
25 deka liszt
15 deka cukor
2 vaníliás cukor
1 sütőpor
1 csipet só
10 deka puha vaj (tényleg vaj legyen, ne margarin ☺)
2 deci tej
2 tojás
fagyasztott gyümölcs (most épp akciós a Lidl-ben! eper, málna, erdei, utóbbi éri meg legjobban)
ha van: dió, mogyoró
A sütőt előmelegíted 180°C-ra (gáztűzhelyen 3-4 közötti fokozaton). A fagyasztott erdei gyümölcs kivételével az összes hozzávalót összekeverjed robotgéppel. A vaj ne legyen folyósra olvadt, csak lágy. Fél órára a fűtés közelébe helyezed, az pont elég.
Ha bekeverted a tésztát (ez nem több két percnél), akkor fogsz egy kb. 25×35 cm-es tepsit, kibéleled sütőpapírral és beleöntöd a tésztát. Megszórod a tetejét a még fagyos gyümölccsel, szórhatsz rá apróra vágott diót-mogyorót, ha van, majd betolod a már meleg sütőbe.
Tűpróbáig süsd, ha már nem ragad, akkor jó. Ha jól emlékszem, 20 perc elég.
Kipróbálhatod muffinként is, akkor viszont ne felejtsd el kikenni vajjal a formát.
Egyszerű és gyors süti, szerintem nem lehet elrontani. Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!