Írnátok olyan sütireceptet, amit 1 nappal korábban meg tudok csinálni? Tepsiben, tortaformában készíthetőt. Lehet kicsit bonyolult is.
Szia! Én ezt mindig egy nappal korábban kell szoktam csinálni.
Tepsibe sütöm!
Tészta: 4 egész tojás
2 dl olaj
. 4 csoki pudingpor
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 dl tej
egy sütőpor
Ezt fakanállal elkeveri! 20 perc alatt megsül
Krém : 2 vanília pudingot rendesen meg kell főzni kihűteni, majd vajas porcukros krémmel elkeveri! ezt rákenjük a kihült tésztára! és a tetejére egy hulalát felverünk és rákenjük a pudingos krémre!
Nagyon finom és mutatós! 40 perc alatt elkészül :)
Velence-szelet:
2 ek. kakaót, 2 ek. mézet, 2 egész tojást gőz fölött felolvasztunk és belekeverünk 20 deka porcukrot is, de csak olvadásig melegítjük.
30 deka lisztet egy kávéskanál szódabikarbónával összekeverünk és a masszával összegyúrjuk.
Három cipóra osztjuk, majd három lapot nyújtunk belőle.
( az én tepsim kb 40x25-ös) tepsi hátán kisütjük a mézes lapokat.
Nem könnyű vele dolgozni, de megéri :) a legszebb lapot hagyjuk a tetejére a kevésbé szépet az aljának, a legelfuseráltabbat pedig kiskörömnyi darabokra tördeljük.
Krém: 2 van. pudingot 1 van. cukorral és 6 deci tejjel sűrűre főzünk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
20 deka porcukrot kikeverünk egy Rámával, belekeverünk egy üveg magozott lecsurgatott meggyet és az összetört tésztalapot.végül a pudinggal lazán összekeverjük.
két tésztalap közé töltjük. Szép magas lesz. egy kissé le lehet nyomtatni valamivel.pl egy szakácskönyv.
Végül a tetejét valamilyen bevált csokimázzal, vagy olvasztott csokival bevonjuk.
Ennek a sütinek kimondottan állni kell egy napot. Másnap nagyon szépen szeletelhető.
Nagyon finom, szeretnivaló szép sütemény.
Még egy nagyon finom és egyszerű is a Parfé szelet.
Ez egy kevert tészta, szintén mézes.
Tészta: 17 deka liszt, 17 deka cukor, 4 tojás, 1 csom sütőpor, 10 deka durvára vágott dió (nem darált )
A tojások sárgáját cukorral, mézzel habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd végül a tojások nagyon keményre felvert habját.
Sütőpapíros ( kb 40x25) tepsibe öntjük, és tűpróbáig kb 180 fokon megsütjük.kb 25-30 perc.
érdemes odafigyelni, mert a méztől hamar barnul.
5 deci tejet 5 ek. búzadarával nagyon sűrűre főzünk, nem baj, ha nagyon kemény is lesz, majd a gép szétcsapja.
Egy Rámát kikeverünk 20 deka porcukorral, 2 vaniliás cukorral és kikeverjük a kihűlt darával.
Szép fehér stabil krémünk lesz, amit egyenletesen rákenünk a kihűlt tésztára.
ezt is be lehet vonni csokimázzal, de én már régóta leegyszerűsítettem.
olvasztott csokival egy kanállal megcsugratom össze-vissza cirmosra.
még szebb is a fehér krémen.
ezt is bátran el lehet készíteni előző nap, és másnap melegvízbe mártott késsel kockákra, vagy szeletekre vágni.
Ez a süti is a családunk nagy kedvence, ráadásul nem drága, és nem is bonyolult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!