Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pulykacombot hogyan lehet a...

Pulykacombot hogyan lehet a legfinomabban elkészíteni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 23. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Pulykacomb baconcsíkokba tekerve


Hozzávalók:

4 kicsi pulykacomb (már amennyire lehet kicsi)

baconszeletek

fokhagyma

fűszerkeverék sült pulykához

olaj

víz

sör


Elkészítés:

A pulykacombokat bőven megspékeljük félbevágott fokhagymagerezdekkel, majd alaposan befűszerezzük (elég sok kell rá, mert magába szívja). Ezután körbetekerjük baconszeletekkel, fogpiszkálóval rögzítjük. Ha kész, sütőzacskóba tesszük, öntünk alá egy kis víz+sör+fűszer keveréket, ettől jó puha és finom lesz. Sütés közben kétszer megfordítjuk zacskóstul.


Megjegyzés:

A pulykacomb elég sokáig sül, de érdemes rá várni, nagyon finom, és csak úgy jó, ha omlós. Köretnek valami könnyűt ajánlok, elég laktató (pl. párolt zöldség)

2010. febr. 23. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! Nekünk anyukám sokszor csinált tűzdelt pulykacombot. Ő vett egy jó nagy pulykacombot. Sűrűn beírdalta, majd a kis résekbe (házi!) füstölt szalonnát tett. Kívül sózta borsozta, nem kell sajnálni! Ha maradt még szalonna, akkor azt felkockázta, és a pulykacombbal együtt alufóliába csavarta. És irány a sütő. Kb 1 órát sütötte, akkor kibontotta a fóliából, és még tovább sütötte. Isteni finom krumplipürével!
2010. febr. 24. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!