Pulykacombot hogyan lehet a legfinomabban elkészíteni?
Figyelt kérdés
2010. febr. 23. 16:14
1/2 anonim válasza:
Pulykacomb baconcsíkokba tekerve
Hozzávalók:
4 kicsi pulykacomb (már amennyire lehet kicsi)
baconszeletek
fokhagyma
fűszerkeverék sült pulykához
olaj
víz
sör
Elkészítés:
A pulykacombokat bőven megspékeljük félbevágott fokhagymagerezdekkel, majd alaposan befűszerezzük (elég sok kell rá, mert magába szívja). Ezután körbetekerjük baconszeletekkel, fogpiszkálóval rögzítjük. Ha kész, sütőzacskóba tesszük, öntünk alá egy kis víz+sör+fűszer keveréket, ettől jó puha és finom lesz. Sütés közben kétszer megfordítjuk zacskóstul.
Megjegyzés:
A pulykacomb elég sokáig sül, de érdemes rá várni, nagyon finom, és csak úgy jó, ha omlós. Köretnek valami könnyűt ajánlok, elég laktató (pl. párolt zöldség)
2/2 anonim válasza:
Szia! Nekünk anyukám sokszor csinált tűzdelt pulykacombot. Ő vett egy jó nagy pulykacombot. Sűrűn beírdalta, majd a kis résekbe (házi!) füstölt szalonnát tett. Kívül sózta borsozta, nem kell sajnálni! Ha maradt még szalonna, akkor azt felkockázta, és a pulykacombbal együtt alufóliába csavarta. És irány a sütő. Kb 1 órát sütötte, akkor kibontotta a fóliából, és még tovább sütötte. Isteni finom krumplipürével!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!