Mivel láthatnék vendégül 8 embert egy kisebb baráti iszogatásos, , házibulin"?
Május 1-én pénteken este lesz nálam egy kisebb baráti összejövetel a szülinapom alkalmából. Este 10 után indulna a buli otthon, mert előtte egész nap már iszogatunk, bulizunk, koncerten leszünk. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetre mit ajánlanátok, amit hamar össze tudok dobni este, jól csúszik rá a pia, és nem igényel több órás előkészítést? Nem vagyok lusta, vagy ilyesmi imádok főzni-sütni, de most valami olyan kéne, amit összeütök hamar, finom is,vagy ha nem is hamar van meg, az elkészítés folyamata alatt tudok a vendégeimmel foglalkozni. Szoktak lenni ötleteim, de nem akarom mindig ugyanazt készíteni (mint pl. szendvicsek, házi hamburger/pizza/hot dog stb.)
Ha tudtok adni valami ötletet, előre is köszönöm!:)
Zsíros kenyér, arra lehet inni jó sok almabort. Dubints sógor-t. :)
Vagy Gondűző-t. :D
Húsos leveles
1 csomag leveles tészta
fél kg darált hús
10-15 dkg sajt
1 vöröshagyma
só, bors
1 tojás
A leveles tésztát vékonnyra nyújtsd ki.
A darált húshoz adj egy fej hagymát apró kockákra vágva. Ízesítsd sóval és borssal és adj hozzá 1 tojást.Keverd jól össze a masszát.
A kinyújtott leveles tészta alsó részére rakd rá a húst és szórd meg reszelt sajttal. Majd tekerd fel mint a kakaós csigát. Vágj velőle vastagabb szeleteket és sütőpapíros tepsibe lehetőleg állítva rakd őket egymás mellé.Kend meg őket tojással és süsdkészre kb 20-30 perc alatt. Nagyon finom fogás. Megsütöd már délután és este ehetitek. Ilyen nagyobb társaságnak ajánlom 2 adagban készíteni.
Előző nap:
- gyúrj meg darált húsból jó csípős paprikával-borssal- fokhagymával- kicsit sósabb (mint kellene) kolbász húst
- kis golyókat formázva belőle, forgasd meg még csípős törtpaprikában, szúrkálj bele egy-egy fogpiszkálót, és egy éjszakára tedd be a hűtőbe! (Tálcára!)
Az adott napon este zsírozott tepsibe rakod, be a sütőbe!
Tökéletes sör/bor korcsolya!!!
Szerintem az ilyen fokhagymás, kolbászos dolgok pont nem összejövetelre valók a szagok miatt.
Valami rendes kaját szeretnél? Vagy rágcsálnivalót?
Én csinálnék előző nap pogácsát vagy sajtos rudat. Az jó másnap is és jól lehet rá inni.
Sonkás tojástekercs, vadászkenyér, virslis lábtörlő (net)
Sós kosárkák különböző krémekkel megtöltve (darált pörkölt, házi májas, tojáskrém ,tonhalkrém, gombáskrém ... stb )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!