Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Adnátok tanácsot piskótaügyben...

Adnátok tanácsot piskótaügyben nagyon gyorsan?

Figyelt kérdés
Először is köszönöm. Szóval én a 6 tojásos piskótát szoktam sütni, jól megy. De eddig csak kerek tortaformában csináltam, most viszont az nem volna elég, több emberre kell csinálnom. Van egy nagyobb tepsim, ebbe csinálnám. Kérdésem: lehet arányosan növelni az összetevőket, hogy több, erre a nagytepsire elegendő piskótát kaphassak? Vagy ilyet ne csináljak.
2010. febr. 19. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Amennyi tojásból csinálod, annyit tegyél bele mindenből. Sütőporral vigyázz! Engem anyukám így tanított.
2010. febr. 19. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Arányosan természetesen nyugodtan növelheted a mennyiséget. pl. ha mindennek a másfélszeresét veszed, a végeredmény ugyanolyan finom piskóta lesz, csak másfélszer több :=). Azért figyelj a tepsid méretére, mert a így vastagabb a piskótád, nőhet a sütési időd is és ez fordítva is igaz!
2010. febr. 19. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
második vagyok, lemaradt egy "H" : ...ha így a piskótád...
2010. febr. 19. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Cukrász alaprecept, csak fel kell szorozni!

1 tojás

2 dkg cukor

2,5 dkg liszt

Ha jól fel van verve a fehérje és a sárgája is, akkor felesleges bele sütőpor.

2010. febr. 19. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi úgy sütjük, hogy 8 tojás 8X4 dkg kanál kristálycukorral felverem, majd amikor habos, hozzáadjuk a 8X4dkg liszet (a liszt elkeverve 1 sütőporral)

Szúrópróbáig sütöd barna sütőpapírral kibélelt tepsibe. (lehet fehér papír is, csak az nem szilikonos és csak egyszer tudod használni)


Ha kakaósra csinálod, akkor amennyi kanál kakaót teszel bele, annyival kevesebb liszt kell, mert a kakaó keményíti a piskótát.


Ilyenből szoktunk két lapot sütni, s mindkét lapot 1szer vágjuk el. Így a torta 3 szor van töltve és szép magas lesz.


(a tepsink olyan 45x30 cm-es)

2010. febr. 19. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:

Én 8-10 tojásból szoktam készíteni a piskótát, attól függ, mennyire mohók a gyerekek. Következőképpen: a fehérjét jó keményre felverem, majd teszek bele a tojások számax2 evőkanál cukrot, összekeverem, bele a sárgája, majd tojások számax2 evőkanál liszt. Alapos keverés, sütőpor nulla, majd vajazott-lisztezett, vagy vajazott-prézlis tepsiben 180 cfokon kb. 25-30 percig sütöm, látod a sütőben, amikor szépen kezd barnulni a teteje, kész. Nem kell szúráspróba, mert ennyi idő alatt megsül, valamint ha kiveszed idő előtt szúrni, úgyis összeesik a tészta.

Nagymama receptje, 20 éve sütöm, verhetetlen.

2010. febr. 19. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!