Adnátok tanácsot piskótaügyben nagyon gyorsan?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Cukrász alaprecept, csak fel kell szorozni!
1 tojás
2 dkg cukor
2,5 dkg liszt
Ha jól fel van verve a fehérje és a sárgája is, akkor felesleges bele sütőpor.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Mi úgy sütjük, hogy 8 tojás 8X4 dkg kanál kristálycukorral felverem, majd amikor habos, hozzáadjuk a 8X4dkg liszet (a liszt elkeverve 1 sütőporral)
Szúrópróbáig sütöd barna sütőpapírral kibélelt tepsibe. (lehet fehér papír is, csak az nem szilikonos és csak egyszer tudod használni)
Ha kakaósra csinálod, akkor amennyi kanál kakaót teszel bele, annyival kevesebb liszt kell, mert a kakaó keményíti a piskótát.
Ilyenből szoktunk két lapot sütni, s mindkét lapot 1szer vágjuk el. Így a torta 3 szor van töltve és szép magas lesz.
(a tepsink olyan 45x30 cm-es)
Én 8-10 tojásból szoktam készíteni a piskótát, attól függ, mennyire mohók a gyerekek. Következőképpen: a fehérjét jó keményre felverem, majd teszek bele a tojások számax2 evőkanál cukrot, összekeverem, bele a sárgája, majd tojások számax2 evőkanál liszt. Alapos keverés, sütőpor nulla, majd vajazott-lisztezett, vagy vajazott-prézlis tepsiben 180 cfokon kb. 25-30 percig sütöm, látod a sütőben, amikor szépen kezd barnulni a teteje, kész. Nem kell szúráspróba, mert ennyi idő alatt megsül, valamint ha kiveszed idő előtt szúrni, úgyis összeesik a tészta.
Nagymama receptje, 20 éve sütöm, verhetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!