Egy kezdő gofri sütőnek adnátok tanácsot? (Bővebben lent)
Szia!
Az andikonyháján találsz egy nagyon jó receptet, ugyanez van a mindmegettén ( [link] ), de ne tegyél bele egy egész csomag sütőport, csak olyan háromnegyedet.
Igen, első haszn előtt áttörölni, aztán kikenni - én margarinnal, és mivel a recept is ír margarint, én nem kentem mindegyik előtt, csak a legelején.
Fontos, hogy elég forró legyen a sütőlapja, piros és zöld fények jelzik, hogy mikor érte el a hőfokot.
Én egy palacsintáskanálnyi (van egy kisméretű merőkanalam, ezzel mérem a palacsintát is, azt hiszem mártásos kanál vagy mi a szösz) mennyiséget teszek bele, ez a sütőpor hatására meg fog növekedni, így ha többet teszel bele, kifolyik.
Nekem a virágalakú gofrisütő van meg, ebből a mennyiségből 12 nagy virág lesz (amit szét tudok szedni kis szivecskékre, amik a virág szirmai).
A múltkor több sütőport tettem bele és nem tudom, miért, de egyáltalán nem lett jó - finom sem lett, mert nagyon légiessé vált, meg bele is ragadt valamiért, előtte pedig mindig sikerült, szóval a recept tuti, hogy jó.
Elvileg 4 percig kell sütni - na ez nálam van, hogy 6, de én a 4 perces félignyers állapotában nagyon szeretem, ezt magadnak kell kitapasztalni, hogy neked hogy ízlik.
A tészta elég sűrű, szóval amikor beleteszed a sütőbe, a merőkanál hátával kell elsimogatnod (nem fém!), hogy egyenletesen eloszoljon.
Asszem minden kérdésedre válaszoltam.
Kellemes sütögetést és jó étvágyat a gofrihoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!