Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Barnalisztbol szoktatok...

Barnalisztbol szoktatok pizzát sutni? Ki tud tanácsot adni hogy kell? Nem ehetem a fehérlisztet és a kelt tésztákat, ezért gondoltam h. barnalisztbol sutok pizzát, az élesztot sutoporral helyettesítem. De nemtudom hogy fogjak hozzá.

Figyelt kérdés
2010. dec. 13. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez pite lesz.

Van olyan pizza, hogy a tészta helyett krumplikarikákra rakjuk ugyan azt, ha diétázol, szerintem inkább ilyesmiben gondolkodj!

[link]

2010. dec. 13. 12:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem diétázom, csak a fehérlisztet kell kihagynom. Próbáltam már pizzát barnalisztbol, de a tészta túl nehéz volt, olyan ragacsos. Esetleg ha fele fele lisztet tennék?
2010. dec. 13. 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:

én kenyérlisztből készítem, és teszek bele 20 % teljes lisztet. De miért pont a pizzát erőlteted, ha fehérliszt és élesztőmentes diétán vagy? Főzhetnél pl. valamilyen spagettit, ugyan abból az alapanyagból.

Ebéd: Paradicsomos pizza

Hozzávalók (1 főre tisztított mennyiség):

80 gr finomliszt

60 gr teljes kiőrlésű liszt

1/2 db tojás

1 teásk. olaj

fél mokkásk. sütőpor

só, 1 mokkásk. szárított oregáno, őrölt bors

olaj a sütő kikenéséhez

2 evők. pizza krém

1 evők. ketchup

4 db friss paradicsom

1 teásk. natúr napraforgó mag

3 dkg reszelt fokhagymás sajt

Elkészítés:

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Összegyúrjuk a 80 gr finomlisztet, 60 gr teljes kiőrlésű lisztet, 1/2 db tojást, 1 teásk. olajat, fél mokkásk. sütőport, pici sót, 1 mokkásk. szárított oregánot és kb. 0, 5 dl vizet. A kapott tésztát kb. 0, 5 cm vastagságúra kinyújtjuk, az olajjal kikent kerek pizza sütőbe terítjük, és 10 - 15 percre a forró sütőbe tesszük. Amikor kész, alaposan megkenjük vízzel felhígított pizza krémmel. Rárakjuk a 4 db friss felkarikázott paradicsomot, amelyet frissen őrölt borssal, sóval ízesítünk. A tetejére 1 teásk. natúr napraforgó magot hintünk és reszelt sajttal megszórjuk. 10 – 15 percre visszatesszük a meleg sütőbe. Cikkre vágva, ketchuppal megcsöpögtetve tálaljuk.

2010. dec. 13. 17:24
 4/6 anonim ***** válasza:

akkor megszegted a diétádat, mert fele fehér liszt. Talán ehetnél tacot.

[link]

2010. dec. 13. 17:25
 5/6 anonim ***** válasza:

süssél kis pogácsákat, a tetejére meg szórjál sajtot

régen csináltam az nem volt rossz. Pizzát azt nem tudok.

A pogi Graham liszből is ehető, de csak ha van rajta egy kevés sajt, anélkül förtelmes :)

2010. dec. 14. 09:21
 6/6 anonim ***** válasza:
vágjál padlizsánszeleteket, süsd meg, rakd tepsire, arra tedd a szószt és a pizzafeltétet! Finom lesz!
2010. dec. 14. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!