Barnalisztbol szoktatok pizzát sutni? Ki tud tanácsot adni hogy kell? Nem ehetem a fehérlisztet és a kelt tésztákat, ezért gondoltam h. barnalisztbol sutok pizzát, az élesztot sutoporral helyettesítem. De nemtudom hogy fogjak hozzá.
Ez pite lesz.
Van olyan pizza, hogy a tészta helyett krumplikarikákra rakjuk ugyan azt, ha diétázol, szerintem inkább ilyesmiben gondolkodj!
én kenyérlisztből készítem, és teszek bele 20 % teljes lisztet. De miért pont a pizzát erőlteted, ha fehérliszt és élesztőmentes diétán vagy? Főzhetnél pl. valamilyen spagettit, ugyan abból az alapanyagból.
Ebéd: Paradicsomos pizza
Hozzávalók (1 főre tisztított mennyiség):
80 gr finomliszt
60 gr teljes kiőrlésű liszt
1/2 db tojás
1 teásk. olaj
fél mokkásk. sütőpor
só, 1 mokkásk. szárított oregáno, őrölt bors
olaj a sütő kikenéséhez
2 evők. pizza krém
1 evők. ketchup
4 db friss paradicsom
1 teásk. natúr napraforgó mag
3 dkg reszelt fokhagymás sajt
Elkészítés:
A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. Összegyúrjuk a 80 gr finomlisztet, 60 gr teljes kiőrlésű lisztet, 1/2 db tojást, 1 teásk. olajat, fél mokkásk. sütőport, pici sót, 1 mokkásk. szárított oregánot és kb. 0, 5 dl vizet. A kapott tésztát kb. 0, 5 cm vastagságúra kinyújtjuk, az olajjal kikent kerek pizza sütőbe terítjük, és 10 - 15 percre a forró sütőbe tesszük. Amikor kész, alaposan megkenjük vízzel felhígított pizza krémmel. Rárakjuk a 4 db friss felkarikázott paradicsomot, amelyet frissen őrölt borssal, sóval ízesítünk. A tetejére 1 teásk. natúr napraforgó magot hintünk és reszelt sajttal megszórjuk. 10 – 15 percre visszatesszük a meleg sütőbe. Cikkre vágva, ketchuppal megcsöpögtetve tálaljuk.
akkor megszegted a diétádat, mert fele fehér liszt. Talán ehetnél tacot.
süssél kis pogácsákat, a tetejére meg szórjál sajtot
régen csináltam az nem volt rossz. Pizzát azt nem tudok.
A pogi Graham liszből is ehető, de csak ha van rajta egy kevés sajt, anélkül förtelmes :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!