Ha az ebédet helyettesítem a babétellel, mennyit az adag hogy csak inni kap utána?
Már 2 hete kezdtük enni a babaételt ebédkor, burgonyapüré, sütötökpüré stb. Mindig emeltem az adagot, s utána kért még tápszert. Most ott tartunk hogy jócskán eszik már pürét, de mennyit adjak neki hogy ne kelljen utána tápszert adni hanem csak egy kis innivalot??
5 hós baba anyukája
Annyit adj neki enni, amennyit kér.
Lehet, hogy a krumpliból és a kanálból elég, de még kell a tápszer, mert még szopizni akar.
Minden nap másra van szüksége, egyik nap elég neki 5 deka krumpli, másik nap 20 deka.
Én ugyanúgy csináltam ahogy az első hozzászóló leírta.
Evés után megkínáltam tápszerrel, hogy elfogadja-e.
Aztán pár hét alatt kitapasztalod hogy mennyi az amennyit valójában ennie kellene.
De az is benne van a pakliban, hogy nem mindíg ugyanannyira éhes egy gyerek,mint ahogy a felnőttek sem.
Nálunk 6 hósan elfogyott egy egész üvegnyi bébiétel vagy ennek megfeleő házikoszt.
utána már nem kapott tápszert.
Ez attól is függ ám, hogy melyik gyerek mennyit eszik.
Elég nehéz kérdés.
A legjobb, ha a kezdetben megkínálod tápszerrel is ebéd után.
Első vagyok, az mindegy, hogy anyatejet vagy tápszert kap, csak még szopni akar (ciciből vagy cumisüvegből). Az én babám azért utálta az evést, mert nem szerette a kanalat, ő szopni akart.
Egy éves korig elég erős a "szopókájuk" függetlenül az etetés módjától: cici vagy cumisüveg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!