Muffin tészta témában jártasak, egy kis tanácsot kérnék!?
Egy alap csokis muffin sütéskor a következő receptet szoktam mostanában használni:
25 dkg liszt,
2 evőkanál kakaópor,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál sütőpor,
1 db tojás,
15 dkg kristálycukor,
2 cs. vaníliás cukor,
1 dl olaj,
3,5 dl natúr joghurt.
Egy ideig próbálkoztam más receptekkel, de eddig szerintem ez vált be a leginkább, ezt szoktam csokival, gyümölcsökkel, stb. felturbózni. Számomra ennek a tésztának az állaga kellőképpen lágy/habos/omlós, a páromnak is nagyon ízlik, de ő szereti, ha ennél még jobban "szaftosabb" egy tészta, piskóta, stb. Szeretném kipróbálni milyen lehet, hátha tényleg finomabb, és egyben neki is kedveskednék, tudnátok segíteni? Ezt a receptet mivel lehetne kiegészíteni? Valamelyik összetevőből többet, vagy esetleg egy kis margarin hozzáadásával? Vagy tudtok ajánlani ennél "szaftosabb" receptet? :D Bocsi, ha hosszúra sikerült! Előre is köszönjük a segítséget! (Egyébként a receptet itt találtam: [link]
szia! én is heti gyakorisággal sütök muffint, olvasva a receptedet nagyon hasonlót, de én bögrével mérem a hozzávalókat. az én férjem sem szereti, ha száraz.
annyiban tér el az én receptem, hogy én 2.5 dl 20 %-os tejfölt használok és 2 tojást. egy egész csomag sütőport
és szódabikarbónát nem.
van amikor friss gyümölcsöt aprítok bele, mazsolával, csokidarabokkal, de van amikor szárított gyümidarabokat
használok. a sütésálló lekvár is nagyon jó bele.
azért leírom a pontos arányokat bögréből.
szóval a bögre 2.5 dl.
2 bögre liszt, másfél bögre cukor,1 bögre tejföl, 2 tojás,
1 sütőpor,1 dl olaj, kb másfél bögre darabos cucc.
van , hogy kakaót is teszek bele, de nem mindig. egy csipetnyi kurkumától pl szép sárga lesz.
üdv.
sziasztok, a bögrés vagyok, a fenti mennyisség 24 db-ra szól, vagyis 2 tepsi.
papírkapszlit használok, és 3/4-ig töltöm.
üdv.
na még egy kis segítség:) szóval kb 30 perc alatt megsül az első tepsi /tűpróba!/. akkor kiveszem egy vizes viledára teszem a tepsit és hagyom pár percig pihenni. villával szépen kiemelgetem a muffokat és teszem a papírt
újra.a második adag kicsit előbb megsül és van mikor magasabb, mint az első. szerintem a sütőpor tovább dolgozik..
üdv.
Amit én leírtam 12 muffinra elég. (12 db-os sütőm van)
180 fokon szoktam sütni 30 max 35 percig (a mi sütőnkön kb. a 3-as és 4-es fokozat között) előtte persze 10 percig hagyni kell, hogy felmelegedjen a sütő. Mint már írtam az alapreceptet szoktam kiegészíteni, keverek a tésztába gyümölcsöt/mazsolát/apró darabokra tört csokit, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!