Kurkumát milyen ételekhez lehet használni?
Figyelt kérdés
2015. márc. 25. 12:23
1/3 anonim válasza:
Én nagyon keveset használok ételek színesítésére. Pl egy csipetnyit húslevesbe,vagy, ha nagyon hóka színe van a tojás sárgájának, akkor teszek az adott ételbe , szintén egy csipetnyit.Nokedli, egyéb gyúrt tészták, rizs...stb. Nagyon óvatosan, hogy az íze ne érződjön ki, csak a szép sárga szín jöjjön ki belőle.
2/3 anonim válasza:
Ha utána-olvasol a net-en, a kurkuma elsősorban indiai eredetű gyógynövény. Ilyen tekintetben azt írja, hogy őrölt borssal együtt használva ételekbe, akkor az ízületekre van jó hatással, bors nélkül viszont a vastagbél-gyulladásokat lehet vele gyógyítani.
Ezek után saját magam minden olyan kajába belefőzöm, amihez egyébként az őrölt bors is mehet. Akár a paprikás-krumpli, vagy pl. az előre fűszerezett sütni-való húsoknál is borssal együtt... egy késhegynyi elég egy egész lábashoz!
Valóban ételízesítésnél, színezékként való használat esetén vigyázni kell a mennyiséggel, eléggé intenzív az színe-íze!
3/3 anonim válasza:
Ha curryt főzök, abba szoktam használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!