Miért lesz ropogós a palacsintám széle?
Figyelt kérdés
Kg liszt, 5 tojás, stb...
próbáltam vastagon is, vékonyan is, jól megsütve, meg kicsit sütve. De mindig ropogós lesz a széle.
2015. márc. 21. 22:29
1/10 anonim válasza:
Nálunk is ropogós meg a mamáméknál is, szerintem így a finom.
2/10 A kérdező kommentje:
Köszi. De így olyn nehéz hajtogatni, tekerni.
2015. márc. 21. 22:48
3/10 anonim válasza:
Ha egy kevés zsírt teszel alá puha lesz és finom!
4/10 A kérdező kommentje:
Olaj van alatta, meg benne is.
2015. márc. 21. 23:04
5/10 anonim válasza:
Sajnos nem nagyon lehet mit csinálni vele, a szélek vékonyabbak és több hő is éri.
Próbáld a széleit vastagabbra csinálni, vedd kisebbre a gázt.
6/10 A kérdező kommentje:
Oké. Köszi!
2015. márc. 21. 23:23
7/10 anonim válasza:
Ha a kisült palacsintákat rövid idöre letakarod müanyag fóliával, akkor a saját gözében visszapuhul és a széle sem töredezik.
8/10 anonim válasza:
Takard le a palacsintákat fedővel, vagy egy másik tányérral, puha marad, én mindig így csinálom.
Palacsinta a tányérra, rá a fedő, következő palacsinta fedő levesz, palacsinta, fedő vissza. :-) Néha a fedőről töröld le a párát, vizet.
9/10 anonim válasza:
Egy a palacsinta átmérőjénél nagyobb fedő mindent megold. Igaz kissé összetapadhatnak így a palacsinták, főleg ha teflonosban minimális zsiradékkal sütjük. Viszont nem vésze azért... :)
10/10 tb86 válasza:
Minnél több a viz benne, annál jobban törik és szárazabbra sül a széle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!