Mitől lesz a palacsintám papír szerű?
Akárhányszor próbálok palacsintát csinálni sütésnél mindig törik a széle és amikor megfordítom akkor is alig hajlik (ahogy középen alányúlok)
Így csinálom (hátha rosszul)
feltörök két tojást, ráöntök pár dl tejet, hozzáadok annyi lisztet hogy nokedli állagú legyen majd felöntöm annyi tejjel és vízzel, hogy palacsinta állagú legyen, rakok még bele olajat, sót és cukrot
A módszered jó, de lehet, hogy túl nagy a palacsintasütőd (reletíve )és vékonyra terül el benne.
Esetleg egy nagyobb merőkanállal több anyagot teríts szét benne. kísérletezz a mennyiséggel.
Cukrot nem szabad bele tenni.
Nekem akkor szokott papírszerű, száraz, törős lenni a széle, ha túl habosra keverem a tésztát, és nagyon szétterítem a palacsintasütőben. Azt is ki kell tapasztalni, hogy mennyi tésztát kell egyszerre a palacsintasütőbe tenni.
És az se mindegy, hogy milyen serpenyőt használsz, a legjobb a nehéz vas, nem bevonatos, utána a vékony lemezes teflon, a kerámia, és a legrosszabb a vastagfalú teflonbevonatos. (saját tapasztalat alapján rangsorolva)
Nekem a vastag teflon jobban bejött mint a kerámia de ezen nem veszünk össze.
Sajnos nem tudok a receptedhez hozzászólni mert én pont fordítva csinálom: fél kiló liszt, két tojás, kis só, egy lötty olaj, annyi tej hogy nokedli állagú legyen (kb fél liter), és annyi víz hogy palacsinta.
Lehet hogy sok a tiedbe a két tojás, van aki a fél kiló liszthez is csak egyet tesz. Illetve próbáld meg csak tejjel, állítólag úgy is vastagabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!