Ragacsos ropogós csirkeszárny recept?
Keleti Szárny.
Hozzávalók:
2 kg csirke szárny vagy csirke felső comb.
Pác:
3evőkanál ketchup,
3 evőkanál szója szósz /sötét KINKOMANN márka/,
3 evőkanál édes CHILI SZÓSZ,
1 teáskanál /BBQ füstös por/Knorrnak van ilyen,(BBQ mártás 1evő kanál. Készen kapható.
3 evőkanál méz,
Minden alapanyagot kikeverünk 1 porcelán tálba, ebbe pácoljuk a szárnyakat. Egy vagy több éjszakára hűtőbe tesszük. Max 4 napot állhat a pácban! A tepsibe alufóliát teszünk, vékonyan kiolajozzuk, a csirke szárnyakat rátesszük és megsütjük.
A másik pedig BBQ szárny ez nem annyira ragacsos de nagyon finom.
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör (BARNA)
2 evőkanál méz
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45percig. főzzük.
2kg csirkeszárnyhoz. pácolásra alkalmas
Igen mindketőt rendszeresen készitem..
nekem a kelti szárny jobban ízlik.
Ja azt elfeljtettem ,hogy a kelti szárny alá ha tepsiben készíted tegyél sütőpapírt mert a szója szósz csúnyán letud ragadni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!