Spenótos tészta, érdekes recept?
Maradt egy kis adag spenótfözelék és ebböl szeretnék tésztára mártást készíteni, de valamivel szeretném kicsit különlegesebbé tenni a mártást.
Ehhez szeretnék tippeket kérni, de lehetöleg ne túl extra hozzávalókkal és ne kelljen átsütni a sütöben.
Elöre is köszönöm, ha segít valaki.
Nekem ez az egyik kedvencem, ha spenótos tésztáról van szó:
Kicsit macerás, ha nincsen ravioli formád hozzá, és egyenként kell megcsinálnod a táskákat, de szerintem megéri. Gyakorlatilag röviden annyiról szól, hogy gyúrsz egy száraztésztát: minden 10dkg liszthez 1 tojás, plusz ugye só. Kinyújtod, és ebbe töltesz egy keveréket, ami párolt spenót + főtt rizs + reszelt sajt botmixerrel összemixelve. Nem szabad, hogy hig legyen, inkább olyan gyurma állagú... A rizs azért kell bele, hogy felszívja a vizet, és a táskák a gőztől ne robbanjanak szét, amikor főzöd. Ezután forró vízbe dobod a táskákat, és megvárod, amíg feljönnek, ami néhány perc. Én ezután még paradicsomszószba szoktam forgatni őket, de bármilyen másik szósz is megteszi...
Pepecselős recept, és ilyen formában nem biztos, hogy működne egy kész mártással, mert lehet, hogy túl vizes lenne tőle a töltelék. Azért ha legközelebb spenótozol, javaslom, hogy próbáld ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!