Milyen jó nyári kajákat tudtok? Ami nem túl nehéz és nem kell sokat robotolni a konnyhában
Náunk gyakran van friss, hűtött idény-gyümölcsből erős turmixolással készült krémleves tejszínhabbal a tetején.
Pl. őszibarack volt legutóbb: fejenként 20-30 dkg lehűtött barackot meghámozok, kimagvalok, és erős turmixgépben (vagy magas fazékban kézi mixerrel) péppé mixelem egy kanál mézzel. Azonnal, hidegen tálalom habspray-csókkal a tetején.
Ha nem akarok sokat a konyhában időzni, a második fogás lehet sütőzacskóban sült csirke + krumpli.
Előző este bepácolom a csirke darabokat. Másnap csak a krumplikat kell meghámozni, bedörzsölöm ezeket is a páccal, esetleg gyengén megsózom és a húst és a krumplikat külön-külön sütőzacskóba téve 170-180 fokon másfél órát sütöm. A végén a zacskó tetejét levágva a húsokat még pirítom egy kicsit. Kerti zöldségekből (saláta, paprika, paradicsom, uborka) összeütött sok snidlinggel, zöldfűszerrel készült salátát kínálok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!