Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen recept alapján van...

Milyen recept alapján van ennek a vajas vaníliás-mazsolás csiga tésztája?

Figyelt kérdés

Zalaco pékségben lehet kapni a fent említett csigát,egyszerűen odavagyok érte. Nagyon szeretek sütni,próbáltam már ki ilyen csiga receptet,de totál más lett :(

Valaki segítene nekem,hogy vajon milyen tésztája lehet??

Nagyon köszi :)


2014. jún. 29. 15:07
 1/5 A kérdező kommentje:

[link]


Ilyen tészta,sok-sok vaníliával és mazsolával :D


Amúgy leveles tésztából is van csomó féle. :)

Ami az érdekessége,hogy belül nem is igazán leveles,inkább puha viszont ez a ropogós külseje eszméletlen finom :) Amit én csináltam,annak túl puha lett a belseje,és a külseje se ilyen lett,pedig egy hajtogatott hűtőbe pihentetős vajas(Ráma) tészta volt!

2014. jún. 29. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:

ez alapján.

Blundel tészta- csigák

Hajtogatott élesztős tészta:

45 dkg liszt

3 dkg vaj

5 dkg porcukor

2 dkg élesztő

1 dkg só

kb. 2,5 dl tej

2 db tojássárga

Vajas rész: 5 dkg liszt és 27 dkg vaj

Elkészítés:

Amennyiben húzómargarinnal készítjük, akkor nem szükséges 5 dkg liszt a vajas részhez, ekkor a tésztarészhez hozzáadjuk.

Az előtésztát a dagasztógépben állítjuk össze, majd a tetejét bevágva lefedve pihentetjük kb. 20 percig. Utána 4 fület nyújtunk a végeire úgy, hogy a közepe vastagabb legyen. Erre helyezzük a kicsit kilapított húzómargarint, majd ráhajtjuk a füleket úgy, hogy fedjék egymást. Óvatosan téglalap alakúra nyújtjuk, közben többször a nyújtófára feltekerve alálisztezünk. A lisztet lesöpörve 1 szimpla és 1 dupla hajtás után pihentetjük. Újabb dupla hajtás után sütőpapírba csomagolva pihentetjük a hűtőben. Nyújtófa szélességűre nyújtjuk, majd 10x10 cm-es darabokra beosztjuk. A szélek mentén tojással lekenjük. Formázzuk, sütés előtt pihentetjük.

Fontos, hogy a kész sütemények kb. 7 dkg-osak legyenek, ehhez sütés előtt 8-9 dkg-osnak kell lenniük.

A fenti tésztamennyiségből kb 14db.

2014. jún. 29. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Áh,nagyon hálás vagyok :D

Még annyit,hogy mi az a húzómargarin?

2014. jún. 29. 15:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocs: az csak annyi hogy sima margarin csak huzó margarinak hívják a cukrászok. Mert evvel kenik le a tésztát.
2014. jún. 29. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi! :)


Vajnak jó a Ráma??

2014. jún. 29. 16:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!