Milyen recept alapján van ennek a vajas vaníliás-mazsolás csiga tésztája?
Zalaco pékségben lehet kapni a fent említett csigát,egyszerűen odavagyok érte. Nagyon szeretek sütni,próbáltam már ki ilyen csiga receptet,de totál más lett :(
Valaki segítene nekem,hogy vajon milyen tésztája lehet??
Nagyon köszi :)
Ilyen tészta,sok-sok vaníliával és mazsolával :D
Amúgy leveles tésztából is van csomó féle. :)
Ami az érdekessége,hogy belül nem is igazán leveles,inkább puha viszont ez a ropogós külseje eszméletlen finom :) Amit én csináltam,annak túl puha lett a belseje,és a külseje se ilyen lett,pedig egy hajtogatott hűtőbe pihentetős vajas(Ráma) tészta volt!
ez alapján.
Blundel tészta- csigák
Hajtogatott élesztős tészta:
45 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1 dkg só
kb. 2,5 dl tej
2 db tojássárga
Vajas rész: 5 dkg liszt és 27 dkg vaj
Elkészítés:
Amennyiben húzómargarinnal készítjük, akkor nem szükséges 5 dkg liszt a vajas részhez, ekkor a tésztarészhez hozzáadjuk.
Az előtésztát a dagasztógépben állítjuk össze, majd a tetejét bevágva lefedve pihentetjük kb. 20 percig. Utána 4 fület nyújtunk a végeire úgy, hogy a közepe vastagabb legyen. Erre helyezzük a kicsit kilapított húzómargarint, majd ráhajtjuk a füleket úgy, hogy fedjék egymást. Óvatosan téglalap alakúra nyújtjuk, közben többször a nyújtófára feltekerve alálisztezünk. A lisztet lesöpörve 1 szimpla és 1 dupla hajtás után pihentetjük. Újabb dupla hajtás után sütőpapírba csomagolva pihentetjük a hűtőben. Nyújtófa szélességűre nyújtjuk, majd 10x10 cm-es darabokra beosztjuk. A szélek mentén tojással lekenjük. Formázzuk, sütés előtt pihentetjük.
Fontos, hogy a kész sütemények kb. 7 dkg-osak legyenek, ehhez sütés előtt 8-9 dkg-osnak kell lenniük.
A fenti tésztamennyiségből kb 14db.
Áh,nagyon hálás vagyok :D
Még annyit,hogy mi az a húzómargarin?
Köszi! :)
Vajnak jó a Ráma??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!