Én csak egy tini vagyok és mi rántottát szoktunk készíteni. Az alap az, hogy felvered a tojást. Előbb meg kell pucolnod, mosnod, vágnod és dinsztelned az óhajtott zöldségeket(hagyma, paprika), amik szezonfüggők. Mikor üvegesre megdinsztelted beleöntöd a felvert tojást. Ha kívánsz rakhatsz belé, amikor a zöldség dinsztelődik kolbászt, szalonnát, sonkát, akármilyen hamarabb kisülő húst. Turót is lehet rakni rá. Én személy szerint bereszelem a masszába, amikor még verem a tojást.
Nem hiszem, hogy erre a receptre gondoltál, de nagyon finom és laktató.
16\L
2014. júl. 6. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Nem egy nagy tudomány.
Felvered a tojást 1tálban. A serpenyőbe zsíradékot olvasztasz (én vajjal szeretem) majd beleöntöd a tojást. Ahogy a palacsintánál itt is szép mozdulatokkal végigfolyatod az egész serpenyőben a tojást és megsütöd.
2014. júl. 6. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Nos, az omlett nálunk ugy készül, hogy a tojást habosra keverem tejjel, tejszínnel vagy tejföllel. Pici so, bors, mustár bele, aztan beleontom a kivajazott serpenyőbe. Felig megsutom -folyós kell hogy legyen meg- aztan fakanállal félbehajtom es picit sutom meg. Ra a tányérra es hami :)
2014. júl. 6. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Van külön omlett meg rántotta, legalábbis nálunk.
Az omlett az igen, egy turbózott cucc, ha erre gondolsz. Kell bele tejszín, liszt is.
A rántotta meg csak sima felvert tojás megsütve, persze ehhez is lehet tenni zöldségeket, szalonnát, sonkát, ami tetszik.
Itt 5-ös: szóval az omlettbe sem kell feltétlenül más, mint tojás, víz, só, bors, a videót meg érdemes megnézni annak, aki még nem látta. :)
2014. júl. 6. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2014. júl. 6. 12:59
8/11 anonim válasza:
En a rantottat es az omlettet is magaban eszem.:)
Az omlettet konkretan igy csinalom: 3 tojast kulonvalasztok, a feherjet kemeny habba verem, a sargajat csak siman habosra egy keves soval. Osszeforgatom, serpenyobe spriccelek ket fujasnyi olivat, felhevitem es eloszlatom a masszat egyenletes, mint a palacsintat. Mikor az also resz szilard akkor felbehajtom es atforditom egy pillanatra es kesz is.:)
2014. júl. 6. 23:43
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
Az alap ötlet baromi egyszerű szerintem. Tojás + tej(szín) + liszt különböző arányokban. A rántotta pl csak tojás és esetleg minimális tej. Az omlettben már van egy kevés liszt is, az fogja össze. A palacsinta tésztában, gofri tésztában arányaiban jóval több liszt és tej/szóda van. A száraz tésztákból viszont kimarad a tej, és esetleg egy minimális vizet adnak hozzá, vagy még azt sem, ha elég sok tojásból készülnek. Aztán innentől lehet kombinálni tovább, pl az omlós tésztába tesznek zsírt is, a kelt tésztába élesztőt, a leveles tésztát hajtogatják, és így tovább... Ezen kívül még lehet fűszereket is beletenni a tésztákba, pl pizzánál zöldfűszereket, palacsintánál, omlettnél egy kis fahéjat, és így tovább... Egyáltalán nem bonyolult...
2014. júl. 15. 02:41
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 anonim válasza:
#07-06 12:26: Megvilágosodtam, ezek szerint tényleg nem is kell hozzá liszt. Nekem az volt a benyomásom a filmekből, hogy az a palacsinta szerű kerek korong az omlett, amit feldobnak a levegőbe, hogy átfordítsanak, stb... Ezek szerint mégsem. :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!